Μήνας εξοικονόμησης νερού από τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος και το Αriel: «Με το Ariel χωρίς πρόπλυση εξοικονομούμε όσο νερό χρειάζεται η Ανάφη για έναν μήνα!»

Από τις 23 Απριλίου έως τις 20 Μαΐου 2009 το Αriel και η ΑΒ Βασιλόπουλος μας καλούν να ανταποκριθούμε σε μια πρόκληση για εξοικονόμηση νερού, με έναν απλό τρόπο. Συγκεκριμένα, αγοράζοντας το νέο Ariel από οποιοδήποτε κατάστημα ΑΒ και λέγοντας «όχι» στην πρόπλυση, στοχεύουμε να εξοικονομήσουμε 14.000.000 λίτρα νερό, όση η μέση κατανάλωση ενός νησιού σαν την Ανάφη για έναν μήνα!*

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια της γενικότερης καμπάνιας του Ariel για την εξοικονόμηση νερού. Η τεχνολογία του νέου Αriel περιέχει συστατικά που ενεργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες και χαρίζουν άψογη καθαριότητα, ακόμη και χωρίς πρόπλυση. Έτσι λοιπόν το Ariel προσφέρει στις νοικοκυρές μια επιλογή που τις κάνει περήφανες, καθώς, βάζοντας τέλος στον κύκλο της πρόπλυσης στο πλυντήριο, εξασφαλίζει όχι μόνο εκπληκτική καθαριότητα, αλλά και σημαντικά αποθέματα νερού στη φύση.

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, χωρίς πρόπλυση μπορούμε να εξοικονομήσουμε έως και 1.000 λίτρα νερό το χρόνο!

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΑΒ Βασιλόπουλος, κ. Αλεξία Μαχαίρα τονίζει: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τον «Μήνα εξοικονόμησης νερού», που ξεκινάει στις 23 Απριλίου στα καταστήματα ΑΒ. Η κοινή μας εκστρατεία με το Ariel έχει ως στόχο της να κινητοποιήσει τους καταναλωτές και να στρέψει την προσοχή τους στην ανάγκη εξοικονόμησης υδάτινων πόρων.

Στη σημαντική αυτή προσπάθεια συμμετέχουν όλα τα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, εκπαιδεύοντας και παρακινώντας τους καταναλωτές να μειώσουν την κατανάλωση νερού για το καλό όλων μας. Στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος, η προστασία του περιβάλλοντος έχει πλέον μπει στην καθημερινότητά μας».

Η λειψυδρία δεν είναι πια ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μόνο τα υποανάπτυκτα κράτη. Το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης αποτελεί πια «περιοχή που εμφανίζει έλλειψη νερού». Μέσα στα επόμενα 20 χρόνια -καθώς ο πληθυσμός της γης θα συνεχίσει να αυξάνεται- η μέση διαθέσιμη ποσότητα νερού ανά άτομο παγκοσμίως θα μειωθεί τουλάχιστον κατά ένα τρίτο. Με το ένα τρίτο του κόσμου να υποφέρει ήδη από την έλλειψη νερού και με την αυξανόμενη πίεση στα υδάτινα αποθέματα της Δυτικής Ευρώπης, η προστασία του γλυκού νερού που έχουμε στη διάθεσή μας -το πολύτιμο 1%- είναι μία πρόκληση την οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσουμε.

Την ίδια στιγμή, από τα 170 λίτρα νερού που καταναλώνονται κατά μέσο όρο ανά άτομο ημερησίως στη Δ. Ευρώπη, το 10% ξοδεύεται για το πλύσιμο των ρούχων . Ειδικότερα στην Ελλάδα, μεγάλες ποσότητες νερού ξοδεύονται στην πρόπλυση των ρούχων, καθώς οι Ελληνίδες νοικοκυρές σε ποσοστό 58% έχουν κάνει πρόπλυση στο παρελθόν έστω και μία φορά, ενώ σε ποσοστό 43% επιλέγουν συστηματικά να κάνουν πρόπλυση2.

Χάρη ωστόσο στην κοινή εκστρατεία του Αriel και της ΑΒ Βασιλόπουλος, μπορούμε να συμβάλλουμε κι εμείς στην αντιμετώπιση του ζητήματος της λειψυδρίας. Απλά επισκεφτείτε ένα κατάστημα ΑΒ, επιλέξτε το νέο Ariel, χρησιμοποιήστε το χωρίς να κάνετε πρόπλυση και εξοικονομήστε νερό, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ