Αριστεία Κοινωνικής Προσφοράς 2007 Πρωταγωνιστές Έργου

Η ανανέωση του θεσμού των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς, με νέα επικοινωνιακή στρατηγική, νέες συνεργασίες, ανανεωμένο Κανονισμό και σύνθεση των Επιτροπών Κρίσης και Ημερίδα επιμορφωτικού χαρακτήρα ανακοινώθηκε από τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος, σε Συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2007 στο Ξενοδοχείο King George Palace, παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης.

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς 2007 και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Δ.Ε., κ. Νάσος Λέζος αναφέρθηκε πρώτα στο ότι ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος, ως ο μόνος συλλογικός φορέας επικοινωνίας και marketing των διαφημιζομένων, αλλά και ως υπεύθυνο μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας, που παράλληλα έχει στη διάθεσή του την απαραίτητη τεχνογνωσία, αισθάνεται την υποχρέωση όχι μόνο να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει τις καλές πρακτικές των εταιρειών, αλλά και να ενημερώσει για τη σημασία και για την αναγκαιότητά τους.

Στη συνέχεια ανάφερε ότι στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι τα Αριστεία Κοινωνικής Προσφοράς να αποτελέσουν σημαντικό όχημα για την επικοινωνία και τη διάδοση της σημαντικότητας των κοινωνικών προγραμμάτων τόσο στο χώρο των εταιρειών όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Στο ανανεωτικό αυτό πλαίσιο του θεσμού, μια σειρά από αλλαγές και συνεργασίες με αναγνωρισμένους φορείς θα διαμορφώσουν το νέο πρόσωπο των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς.

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΔΕ, κ. Καίτη Πετροπούλου, μίλησε για τη φετινή διοργάνωση. Με νέο λογότυπο και κεντρικό μήνυμα επικοινωνίας, τα Αριστεία Κοινωνικής Προσφοράς προσκαλούν όλες τις επιχειρήσεις να πρωταγωνιστήσουν με το έργο τους και να υποβάλλουν συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση.

Η υποβολή των συμμετοχών ξεκινά τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2007 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 27 Απριλίου 2007. Φέτος, για πρώτη φορά, καθιερώνεται η ηλεκτρονική υποβολή των συμμετοχών μέσω του επίσημου Web site της διοργάνωσης www.aristia-sde.gr, μέσα στο οποίο θα μπορούν όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να πληροφορηθούν αναλυτικά για τον τρόπο υποβολής των προγραμμάτων τους.

Πέρα από τον εκσυγχρονισμό του τρόπου υποβολής συμμετοχών, ο Κανονισμός των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς μετά από τρεις διοργανώσεις έχει αναθεωρηθεί ως προς τις ενότητες των Αριστείων και Επαίνων, τα κριτήρια αξιολόγησης και τη σύνθεση των Επιτροπών Αξιολόγησης και Κρίσης. Η αναμόρφωση του Κανονισμού και των κριτηρίων και παραμέτρων αξιολόγησης πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική συνεργασία του QualityNet Foundation.

Οι ενότητες του θεσμού διαμορφώνονται ως εξής: ?νθρωπος / Κοινωνία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Εσωτερικές Καλές Πρακτικές και Συνεχής Προσφορά. Αναλυτική Περιγραφή για κάθε μια από τις ενότητες υπάρχει στο κείμενο του Κανονισμού, το οποίο βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή στο www.aristia-sde.gr.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για εκπαίδευση των στελεχών του χώρου, η Οργανωτική Επιτροπή σχεδιάζει την πραγματοποίηση μιας Ημερίδας, για την οποία μίλησε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Κωνσταντίνος Λάγιος.

Στόχοι είναι η ενημέρωση για την σημαντικότητα και αναγκαιότητα ένταξης των αρχών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο εμπλουτισμός και η κατανόηση των επιπτώσεών της σε χώρους όπως η ηγεσία (leadership), το marketing και η επικοινωνία και η δημιουργία ενός «βήματος» επικοινωνίας μεταξύ ιδιωτικής πρωτοβουλίας (επιχειρήσεων), ΜΚΟ, πολιτείας, κοινού και άλλων σχετικών φορεών. Σε αυτή την εκδήλωση η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται για το σύνολο της διοργάνωσης με καταξιωμένα στελέχη του χώρου της Ε.Κ.Ε., τις κ.κ. Αναστασία Σιδέρη και Γιούλα Μέγα από την Coca-Cola Hellas. Ο προσδιορισμός της θεματολογίας και η αναζήτηση των κατάλληλων ομιλητών  κυρίως από τον διεθνή χώρο γίνεται με την επιστημονική συνεργασία του Centre for Sustainability & Excellence (CSE).

Η τελετή Απονομής των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς 2007 προγραμματίζεται για το τέλος Ιουνίου 2007, ενώ η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα.

Βασικός υποστηρικτής της όλης προσπάθειας είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής – EBEN.GR.

Η Τιμητική Επιτροπή των Αριστείων Κοινωνικής Προσφοράς 2007 απαρτίζεται από τους κκ. Μαρλένα Γεωργιάδου – τ. Πρόεδρο Ομίλου για την Επικοινωνία Πολιτιστικών και Οικονομίας (OMEΠΟ), Ντόλυ Γουλανδρή – Πρόεδρο Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ?γγελο Δεληβοριά – Διευθυντή Μουσείου Μπενάκη, Κώστα Καρρά – Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Ελένη Λαμπαδαρίου – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εθελοντισμού «ΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΩΝ», Ιωάννη Παπαδάτο – Διευθυντή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», Πρόεδρο «Μαζί για το Παιδί».

Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης μέχρι αυτή τη στιγμή είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, ANTENNA και MEGA.
Χορηγοί είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALTER, ΕΡΤ και STAR.
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι οι εφημερίδες ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ, η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ,  και Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Χορηγοί Κλαδικής Επικοινωνίας είναι τα adbusiness, Business Today, MarketingWeek και Daily Fax.
Υποστηρικτής Επικοινωνίας είναι το περιοδικό HIGHLIGHTS, ενώ Υποστηρικτής Διαδικτυακής Επικοινωνίας είναι το www.eurocharity.org.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ