Την Τρίτη το βράδυ η Απονομή των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2009»

«ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2009»
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009, 20:30
Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής
(υπό τη διαχείριση του Athenaeum InterContinental Athens)
www.ecocity.gr/uploaded/files/oikopolis_2009.pdf

Κάτω από τα αστέρια του Αττικού Ουρανού, την Τρίτη, 16 Ιουνίου, θα διοργανωθεί η Εκδήλωση για την Απονομή των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2009», σε Επιστήμονες και Επιστημονικούς Φορείς, Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημοσιογράφους καθώς και σε Επιχειρήσεις. Θα απονεμηθούν επίσης δύο έπαινοι για δράσεις κινητοποίησης πολιτών, ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή του Βραβείου για Έργο Ζωής.

Το αγαλματίδιο της φετινής απονομής εμπνεύσθηκε και σχεδίασε ο Χρήστος Παπανδρόπουλος. «Ο κύκλος της φύσης, η κυκλική δομή του ανθρώπινου σώματος, η αρχή και το τέλος συναντιούνται πάντα σε μία αδιάκοπη πορεία. Η ζωή μέσα από ένα κυκλικό χορό βυθίζει στην γη τον καρπό της» αναφέρει ο δημιουργός, που κατασκεύασε το αγαλματίδιο από ανακυκλωμένο γυαλί με τη συνεργασία της Ειρήνης Ματινοπούλου. Για την φόρμα του γλυπτού μελετήθηκαν το άγαλμα του Άτλαντος που κρατάει στους ώμους του τον Ουρανό (Εθνικό Μουσείο Νάπολης), χαρακτικά της Βάσως Κατράκη και τα κεραμικά επιτοίχια της Μάρως Κερασιώτη στο Ηράκλειο.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης προετοιμάζεται από τον Σκηνοθέτη Νίκο Κροντηρά και μια αξιόλογη ομάδα συνεργατών του, που θα μετατρέψουν το Rooftop του κτιρίου του Συνεδριακού Κέντρου της Εθνικής Ασφαλιστικής, στην Λεωφ. Συγγρού, σε χώρο υποδοχής των καλεσμένων του ECOCITY.

Ο θεσμός των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, που φέτος συμπληρώνει 5ετία, επιβραβεύει το περιβαλλοντικό έργο συνεισφορά, με σκοπό να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια βιώσιμη κοινωνία όπου οι κυρίαρχες αξίες είναι ο σεβασμός προς το Περιβάλλον και την Ποιότητα της Ζωής.

Την εκδήλωση απονομής των Βραβείων «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2009», υποστηρίζουν η Εθνική Ασφαλιστική, το Ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Athens, η διαφημιστική εταιρεία JNL+ και η εταιρεία AVITRON. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι ο Όμιλος Λυμπέρη, η εκδοτική εταιρεία Direction, η εφημερίδες «Κέρδος» και «City Press», ο τηλεοπτικός σταθμός ΕΤ3 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΕΡΤ3 και FLASH.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ