Τα Αριστεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Ελλάδος συνδέουν τις καλές πρακτικές των Επιχειρήσεων με την Κοινωνία

www.aristia-sde.gr

Αρχές Δεκεμβρίου 2009, θα απονεμηθούν για 5η συνεχή φορά τα Αριστεία του ΣΔΕ τα οποία φέτος μετονομάζονται σε Αριστεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

«Το θέμα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης γίνεται όλο και πιο επίκαιρο και σημαντικό και αναδεικνύεται σε πρώτης γραμμής πρόκληση για τις επιχειρήσεις», δήλωσε η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αριστείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2009 και Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΔΕ, κ. Αγγελική Μαρκοπούλου. «Φέτος ο ΣΔΕ αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη σημαντικότητα, εξελίσσει τα Αριστεία διευρύνοντας το σκοπό τους, ανανεώνοντας τον κανονισμό και υιοθετώντας νέα στρατηγική επικοινωνίας με στόχο να αναγνωρίσουμε και να επιβραβεύσουμε καλές πρακτικές αλλά και να συμβάλλουμε στην ενημέρωση για τη σημασία και την αναγκαιότητά τους τόσο στο χώρο των εταιρειών, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Στρατηγικοί συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή θα είναι το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΔΕΚΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)».

Τα Αριστεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προσκαλούν όλες τις επιχειρήσεις που έχουν εκπονήσει προγράμματα ΕΚΕ να αναδείξουν το έργο τους και να υποβάλλουν συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση. Η υποβολή των συμμετοχών ξεκινά την 25η Ιουλίου 2009 και θα ολοκληρωθεί την 15η Οκτωβρίου 2009. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν τις συμμετοχές τους μέσω του επίσημου site της διοργάνωσης www.aristia-sde.gr, από το οποίο θα μπορούν και να ενημερωθούν αναλυτικά για τις ενότητες και τον αναθεωρημένο κανονισμό του θεσμού, τον τρόπο υποβολής των προγραμμάτων τους, τα κριτήρια αξιολόγησης.
«Με μεγάλη μας χαρά συμβάλλουμε στη συνδιοργάνωση των Αριστείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΣΔΕ και μεταφέρουμε στο θεσμό όλη την εμπειρία και τη τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει από την ενεργό συμμετοχή μας σε αντίστοιχες οργανώσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε ο Διευθυντής Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος. «Η συνεργασία αυτή θα δώσει τη δυνατότητα μιας ευρύτερης σε βάθος και πλάτος προσέγγισης της έννοιας της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αλλά και προώθησής του θεσμού των Αριστείων σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων – μελών του».

Η Οργανωτική Επιτροπή των Αριστείων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2009 απαρτίζεται από την Πρόεδρο της Ο.Ε. κ. Αγγελική Μαρκοπούλου, Γενική Γραμματέα Δ.Σ. ΣΔΕ, από την εταιρεία PROCTER & GAMBLE HELLAS Ε.Π.Ε. και μέλη τους κ.κ. Γιάννη Γρατσώνη από την εταιρεία SONY HELLAS A.E.E., Γιώργο Καλούδη, Μέλος Δ.Σ. ΣΔΕ, από την εταιρεία ΧΡΥΣΟΣ ΟΔΗΓΟΣ Α.Ε., Ντίνο Λαμπρινόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), Νάσο Λέζο, Σύμβουλο ΣΔΕ, Δημήτρη Παπαδόπουλο από το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΔΕΚΕ), Βαγγέλη Παπαλιό από την εταιρεία DIRECTION ΕΚΔΟΤΙΚΗ, Δανάη Σαλεπούλα, Σύμβουλο Επικοινωνίας, Αναστασία Σιδέρη από την εταιρεία COCA-COLA HELLAS S.A. και Μάρβα Σκαρμέα από την εταιρεία KPMG A.E.

Χορηγός Κλαδικής Επικοινωνίας είναι η DIRECTION ΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Τα ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ θεσμοθετήθηκαν το 2000, διοργανώθηκαν το 2001 από τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ) και έκτοτε επαναλαμβάνονται κάθε δύο χρόνια. Ο θεσμός των ΑΡΙΣΤΕΙΩΝ είναι καταξιωμένος στην επιχειρηματική κοινότητα.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ