Στον FTSE4Good για 9η συνεχή χρονιά ο Όμιλος Coca-Cola Hellenic όπου ανήκει η Coca-Cola Τρία Εψιλον

Σημαντική επικύρωση για την Κοινωνική της Υπευθυνότητα η συμμετοχή της για 9 συνεχή χρονιά στον διεθνούς κύρους χρηματιστηριακό δείκτη FTSE4Good

Την ανανέωση της συμμετοχής του στο χρηματιστηριακό δείκτη FTSE4Good πέτυχε ο Όμιλος Coca-Cola Hellenic, μέλος του οποίου είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον, γεγονός που καταδεικνύει τη δέσμευση του Ομίλου στην κατεύθυνση της υπεύθυνης εταιρικής πρακτικής.

Ο δείκτης FTSE4Good έχει θεσπισθεί από τον διεθνή οργανισμό διαχείρισης χρηματιστηριακών δεικτών FTSE και μετράει τις επιδόσεις των εταιρειών ως προς την εταιρική υπευθυνότητα, με βάση διεθνώς αναγνωρισμένα κριτήρια. Αποτελεί σημείο αναφοράς για τους επενδυτές που επιθυμούν να έχουν στοιχεία ως προς την εταιρική υπευθυνότητα των εταιρειών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν και σε αυτόν εντάσσονται κορυφαίες εταιρείες από όλο τον κόσμο οι οποίες διακρίνονται για την επιχειρηματική δράση τους στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, για την ανάπτυξη εποικοδομητικών σχέσεων με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και την υψηλή ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας σε 4 βασικούς άξονες: Περιβάλλον, Κοινωνία, Αγορά και Χώρος Εργασίας. Στο πλαίσιο της πολιτικής διαφάνειας που ακολουθεί ο Όμιλος Coca-Cola Hellenic, το σύνολο των πρωτοβουλιών αποτυπώνεται εύγλωττα σε ετήσια βάση στον Απολογισμό Κοινωνικής Υπευθυνότητας, τόσο του Ομίλου όσο και της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα των προγραμμάτων που υλοποιεί η Coca-Cola Tρία Έψιλον στην Ελλάδα είναι:

  • το Πρόγραμμα «Αποστολή Νερό» που στόχο έχει την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των εργαζομένων αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών σχετικά με τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων. Φέτος, στο πλαίσιο αυτού ολοκληρώθηκε το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων στα νησιά Σύρο, Τήνο και Νάξο για την ορθή διαχείριση και αξιοποίηση των συλλεγόμενων όμβριων υδάτων.
  • το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και «Ιατρική Ανάβαση στην Ηπειρωτική Ελλάδα» τους χειμερινούς μήνες. Στο πλαίσιο της Ιατρικής Ανάβασης μάλιστα, που υλοποιήθηκε το φετινό χειμώνα, ομάδα έμπειρων και άρτια εκπαιδευμένων νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διέσχισε την Ήπειρο, την Μακεδονία και τη Θράκη και εκπαίδευσε μαθητές και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της περιφέρειας σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης δωρίζοντας παράλληλα ατομικά φαρμακεία.

Η «Ιατρική Ανάβαση» αποτελεί συνέχεια του Προγράμματος «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά» που υλοποιεί η εταιρεία εδώ και 2 χρόνια, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) και θα επαναληφθεί και αυτό το καλοκαίρι σε νησιά της χώρας μας.

Η πλούσια και συντονισμένη δράση και πρακτική της Coca-Cola Τρία Έψιλον σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, έχει αναγνωριστεί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόσφατα η εταιρεία διακρίθηκε στην πρώτη θέση, στην ετήσια έρευνα Best Workplaces για την αξιολόγηση και βράβευση των 20 εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, στην κατηγορία των μεγάλων εταιριών με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Τη διάκριση σε εθνικό επίπεδο συμπλήρωσε το ευρωπαϊκό βραβείο «Υπερηφάνειας στην Εργασία» στον διαγωνισμό «100 Best Workplaces in Europe 2009». Επίσης, η εταιρεία τιμήθηκε στον 1ο Εθνικό Δείκτη Κοινωνικής Ευθύνης, CR Index με την υψηλότερη διάκριση, στο υψηλότερο επίπεδο για την Ελλάδα (Silver).

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ