Μαγευτικές μέρες στη Φύση και στη παράδοση του ECOCAMP

Στο Ελατοδάσος, στις παρυφές του Ερύμανθου, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα, 10 Αυγούστου το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής κατασκήνωσης ECOCAMP, που διοργάνωσε το ECOCITY για πέμπτη συνεχή χρονιά στα Καλάβρυτα.

Νέες και νέοι 13-16 ετών, από την Αθήνα, την Πάτρα, την Καλαμάτα, το Αργοστόλι και την Θήβα, έζησαν υπέροχες εμπειρίες σε μία ονειρική τοποθεσία στο δάσος σε υψόμετρο περίπου χιλίων μέτρων στον Ερύμανθο.

Μέσα από την ευχάριστη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της παρέας, συμμετείχαν σε θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακά στοιχεία, όπως το ζύμωμα του ψωμιού και το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα. Πήραν μέρος σε δραστηριότητες και αντάλλαξαν απόψεις για την ανάγκη προστασίας της φύσης, ενώ παρατήρησαν το πρόβλημα που εξαφανίζει τα έλατα. Με ποδήλατα βουνού επισκέφθηκαν εγκαταλειμμένα και ερειπωμένα χωριά, όπου είδαν τα αποτελέσματα της αστυφιλίας, έκαναν πεζοπορία στα μονοπάτια του Παυσανία και κατέβηκαν τη χαράδρα που πέρασε ο Ηρακλής για να συναντήσει την πανέμορφη Βούρα.

Οι έφηβοι που συμμετείχαν, εκτός από τις ευκαιρίες διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς, παρακολούθησαν ένα αξιόλογο πρόγραμμα βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων με προσανατολισμό το περιβάλλον και την παράδοση, μέσα από μια πρόταση του ECOCITY που στοχεύει στην επαφή των νέων που ζουν στην πόλη με τη Φύση και την βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων.

Το ECOCAMP, η ξεχωριστή ιδέα που έγινε κατασκηνωτικό πρόγραμμα για εφήβους, ολοκληρώθηκε και φέτος στη μαγευτική Ροδέα, όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής, σε μια επιλεγμένη περιοχή των Καλαβρύτων.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ