Σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από τις εκτεταμένες πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική

Σχετικά με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από τις εκτεταμένες πυρκαγιές στη Βορειοανατολική Αττική, η ΔΕΗ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

  • Η γενική κατάσταση σήμερα, Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2009 -σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία μέχρι και τις απογευματινές ώρες- είναι αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με αυτήν που επικράτησε κατά τη χθεσινή ημέρα. Εκτιμάται ότι, μέχρι αργά το βράδυ είναι εφικτός ο στόχος για περιορισμό των εκτός λειτουργίας Υποσταθμών σε λιγότερους από 20 έναντι 167 και 112 χθες, κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες αντίστοιχα.
  • Η κατάσταση θα ήταν σήμερα σαφώς πολύ καλύτερη εάν δεν υπήρχε αναζωπύρωση και επέκταση του μετώπου των πυρκαγιών στις περιοχές Βουτζά και Καλλιτεχνούπολης, με αποτέλεσμα να αυξηθεί αισθητά ο αριθμός των βλαβών και να τεθούν εκτός λειτουργίας συνολικά 24 Υποσταθμοί.
  • Για την αποκατάσταση των βλαβών η ΔΕΗ χρησιμοποιεί ήδη περισσότερα από 80 συνεργεία (δικά της και συνεργαζόμενων εργολάβων), ο αριθμός των οποίων αυξάνει συνεχώς με τη μεταφορά τους κοντά στις πυρόπληκτες περιοχές είτε από άλλες περιοχές της Αττικής είτε από άλλους Νομούς (Βοιωτία, Αχαϊα κλπ) για την πλήρη αποκατάσταση όλων των βλαβών στα στοιχεία του Δικτύου που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.
  • Σε ότι αφορά την κατάσταση των Γραμμών Μεταφοράς και του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, εξασφαλίζοντας πλήρη επάρκεια ρεύματος σε όλη τη χώρα.

Εξάλλου, σχετικά με τις βλάβες που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές στην ηλεκτροδότηση της περιοχής Καρύστου, η ΔΕΗ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

  • Οι προκληθείσες βλάβες είναι σημαντικές και οι εργασίες αποκατάστασης πραγματοποιούνται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της μεγάλης έκτασης των πυρκαγιών, οι οποίες παρεμποδίζουν την πρόσβαση των συνεργείων σε αρκετές περιοχές.
  • Τα συνεργεία της ΔΕΗ και των συνεργαζόμενων εργολάβων διαθέτουν περίπου 40 τεχνικούς στην περιοχή Καρύστου, ενώ πρόσθετα συνεργεία θα μεταφερθούν από την Κεντρική Ελλάδα.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ