Ρίξαμε «Άγκυρα Υγείας» σε 27 νησιά – H Coca-Cola Τρία Εψιλον υλοποίησε για 3η χρονιά το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά»

Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε για τρίτη συνεχή χρονιά, τον Αύγουστο του 2009, το κοινωνικό πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά» σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ). Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και υλοποιείται με τη σύμπραξη των κατά τόπους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στόχοι του προγράμματος αποτελούν η ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρονται στα νησιά μας κατά την ιδιαίτερα απαιτητική καλοκαιρινή περίοδο και η έγκυρη ενημέρωση των κατοίκων και των παραθεριστών για θέματα υγείας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε 27 νησιά όπως η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, η Ιθάκη, η Πάρος, τα Κύθηρα, η Ύδρα, η Κέα, η Άνδρος, η Σύρος, η Τήνος, η Νάξος, η Σέριφος, η Σκιάθος, η Ίος, η Αμοργός, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κως, η Χίος, η Σαντορίνη, η Κίμωλος, η Κάρπαθος, η Σκύρος, και η Αλόννησος.

Κατά τη διάρκεια του φετινού προγράμματος, 280 φοιτητές των Ιατρικών σχολών προσέφεραν για ακόμα μία χρονιά τις εθελοντικές υπηρεσίες τους και την αρωγή τους στο έργο των ιατρών σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση 15.000 ιατρικών περιστατικών. Οι φοιτητές-μέλη της ΕΕΦΙΕ ενημέρωσαν τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών αναφορικά με καίρια θέματα υγείας, διανέμοντας 172.000 ενημερωτικά φυλλάδια.

Επιπλέον, η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσέφερε στα κέντρα υγείας 14 νησιών, όπως στην Πάτμο, Κάρπαθο, Κω, Αμοργό, Σαντορίνη, Ίο, Κίμωλο, Σέριφο, Άνδρο, Ύδρα, Σκύρο, Αλόννησο, Παξούς και Ιθάκη, απαραίτητο εξοπλισμό για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (οξύμετρα, απινιδωτές, καρδιογράφους).

Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση στα Ελληνικά Νησιά» αποτελεί για την Coca-Cola Τρία Έψιλον μια έμπρακτη προσφορά στις τοπικές κοινωνίες, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση ενός από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα – την ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών. Παράλληλα, ενισχύει την έννοια του εθελοντισμού και προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες στους σημερινούς φοιτητές και αυριανούς ιατρούς της χώρας μας.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ