«Ζω ενεργά, δίνω ζωή στον Πλανήτη!»

Η Coca-Cola προτείνει έναν έξυπνο τρόπο να… «καίμε» θερμίδες προστατεύοντας το περιβάλλον!

To Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas & Coca-Cola Τρία Έψιλον) διοργάνωσε χθες, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον, την εκπαιδευτική εκδήλωση «Ζω Ενεργά – Δίνω Ζωή στον Πλανήτη» και ανέδειξε την αξία των πάρκων, ως ιδανικά σημεία για να κινούμαστε (περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο), αλλά και τη σημασία της προστασίας τους για την «υγεία» του πλανήτη.

Σε συνεργασία με τους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς, «Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία», «Ελλάδα Καθαρή» και το Διεθνές Ίδρυμα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας, περίπου 350 μαθητές Δημοτικού, εθελοντές και εργαζόμενοι συμμετείχαν σε καθαρισμό μέρους του πάρκου, βιωματικά παιχνίδια και σε περιήγηση της «Διαδρομής του Δάσους», ενός μονοπατιού 1,5 χλμ. To Σύστημα της Coca-Cola συνετέλεσε στη δημιουργία ειδικής σήμανσης της Διαδρομής, με σκοπό να προσφέρει στους επισκέπτες του πάρκου τη δυνατότητα να γνωρίζουν την ακριβή απόσταση που έχουν διανύσει, καθώς και γενικές πληροφορίες σχετικά με το δασικό οικοσύστημα που την περιβάλλει.
Καίρια ήταν και η συμβολή της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, η οποία φρόντισε για τη συλλογή και τη διαλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, που συγκεντρώθηκαν από τον καθαρισμό.

Η εκδήλωση του Συστήματος της Coca-Cola στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ίλιον, άφησε μία ουσιαστική «γεύση» ενημέρωσης για το πώς μπορούμε όλοι, με απλές καθημερινές ενέργειες, να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας! Κυρίως, όμως, έδειξε πώς, η δύναμη επιρροής μίας αγαπημένης μάρκας, όπως η Coca-Cola, μπορεί να γίνει πράξη ευθύνης για το κοινό καλό, αφήνοντας πολύτιμο «αποτύπωμα» για το μέλλον των παιδιών μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος του καθαρισμού του πάρκου χρηματοδοτήθηκε από τα έσοδα της συναυλίας Coca-Cola Soundwave Vol.3, που πραγματοποιήθηκε τον Ιουλίο του 2009.

Η σημερινή πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα της φιλοσοφίας της Coca-Cola ότι η βιωσιμότητα μιας εταιρείας είναι άμεσα συνυφασμένη με τη βιωσιμότητα των κοινωνιών μέσα στις οποίες δραστηριοποιείται. Η πρωτοπορία και η αισιοδοξία που επικοινωνεί η μάρκα της Coca-Cola, έχει εφαρμοστεί πλέον και στις κοινωνικές πρωτοβουλίες της εταιρείας. Τα τελευταία χρόνια, η Coca-Cola έχει σταδιακά αναδιαμορφώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο παγκοσμίως, με πυρήνα τη βιωσιμότητα, η οποία ενσωματώνεται σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς της, συμπεριλαμβανομένου του «Ενεργού Τρόπου Ζωής» και της «Προστασίας του Περιβάλλοντος».

Η εκδήλωση «Ζω Ενεργά – Δίνω Ζωή στον Πλανήτη» εντάσσεται στην Εβδομάδα Δράσης του Συστήματός μας στην Ευρώπη «Live Positively Week» (28 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου), κατά την οποία 3.000 εργαζόμενοι σε 38 χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τον καθαρισμό ποταμών, λιμνών, παραλιών και πάρκων σε όλη την Ευρώπη. Περισσότεροι από 30.000 θα συμμετάσχουν σε προγράμματα με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ