Νέα μαθήματα εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για αρχάριους, από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

To «ECDL equalskills», το ειδικό εισαγωγικό πρόγραμμα εκμάθησης της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών για αρχάριους, διοργανώνει και φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου. Προτεραιότητα στο πρόγραμμα δίνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών, που δεν διαθέτουν γνώσεις χειρισμού υπολογιστών.

Το πρόγραμμα αυτό, συνολικής διάρκειας 15 ωρών, υλοποιείται στο πλαίσιο της υποστήριξης που παρέχει η ECDL Ελλάς σε κοινωφελή Ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Ευγενίδου και στόχο έχει την εξοικείωση των ενδιαφερομένων με τον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου και την εν τέλει καταπολέμηση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού.

Η δραστηριότητα αυτή, την οποία έχει αναπτύξει η Βιβλιοθήκη, έχει σαν στόχο τη συμμετοχή της στο γενικότερο προσανατολισμό του Ιδρύματος Ευγενίδου προς τη διάχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης. Τα μαθήματα ξεκίνησαν το 2004, με αφορμή τις αδυναμίες που εντοπίστηκαν στο κοινό ηλικιών άνω των 40 ετών σε ό,τι έχει σχέση με το χειρισμό των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης και τον εντοπισμό πληροφοριών από τις προσφερόμενες ηλεκτρονικές πηγές και το Διαδίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό, το Ίδρυμα Ευγενίδου συνεργάστηκε με την ECDL Ελλάς που προσφέρει το ECDL equalskills σε όλους τους ενδιαφερομένους.

Η ανταπόκριση του κοινού είναι εντυπωσιακή. Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2004 έως σήμερα περισσότερα από 550 άτομα παρέλαβαν τα πιστοποιητικά τους, αποκτώντας την ευκαιρία να εξοικειωθούν με έναν κόσμο που έως πρόσφατα αντιμετώπιζαν με φόβο και καχυποψία!

Ο νέος κύκλος μαθημάτων για αρχάριους ξεκινά στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου τον Οκτώβριο 2009 και πάλι με την στήριξη της ECDL Hellas.

Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Υπολογιστών της Βιβλιοθήκης, στο τηλέφωνο: 210 946 9647.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ