Ο Όμιλος Κωτσόβολος «στρέφει το βλέμμα στην κοινωνία»!

Ο Όμιλος Κωτσόβολος, η Νο1 αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών στην Ελλάδα, ξεκίνησε και εφαρμόζει από τον Ιούνιο του 2006 το πανευρωπαϊκό κοινωνικό πρόγραμμα «Στρέφοντας το Βλέμμα στην κοινωνία» (Switched On Communities). Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων σε όλη την Ελλάδα μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες υποστήριξης και χορηγίες. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη με ιδιαίτερη επιτυχία από την DSG international plc, τη μητρική εταιρεία του Ομίλου Κωτσόβολος σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.


Οι χορηγίες αυτές, απευθύνονται σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι μαθητές ακριτικών περιοχών και μπορεί να προέρχονται από:  • υποδείξεις των εργαζομένων του δικτύου Κωτσόβολος για την ανάγκη ενίσχυσης τοπικών κοινωνικών ομάδων και φιλανθρωπικών οργανώσεων

  • αιτήσεις των τοπικών καταστημάτων Κωτσόβολος για την υποστήριξη μη προνομιούχων ομάδων ή εκπαιδευτικών οργανισμών μέσα από έργα τεχνολογίας και εκπαίδευσης

  • υνεργασίες με μεγάλα φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Ήδη στους πρώτους μήνες της εφαρμογής του προγράμματος στην Ελλάδα, έχει ενισχυθεί σημαντικά πλήθος εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ακριτικών περιοχών, ειδικών σχολείων, φιλανθρωπικών σωματείων και μη κυβερνητικών οργανώσεων, μέσα από την προμήθεια εξοπλισμού νέας τεχνολογίας, λευκών συσκευών, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων εξοικείωσης με τη νέα τεχνολογία και μέσω της προσφοράς εθελοντικής εργασίας μελών του προσωπικού των καταστημάτων Κωτσόβολος.


Αξιολογώντας την μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος, o Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Κωτσόβολος, κ. Fernando de Vicente, δήλωσε: «Στόχος όλων μας στον Όμιλο Κωτσόβολο παραμένει «να είμαστε οι καλύτεροι» σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας. Μέσα από το πρόγραμμα «Στρέφοντας το βλέμμα στην κοινωνία» παρέχουμε και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε, υλική και ηθική υποστήριξη σε φορείς με σημαντικό έργο σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Επιδίωξή μας παραμένει να μειώσουμε το ?ψηφιακό χάσμα? ανάμεσα σε όσους έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία και όσους δεν έχουν. Η ειλικρινής ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και η αυθόρμητη συμμετοχή των εργαζομένων μας σε κάθε νέα ενέργεια που αναλαμβάνουμε, δικαιώνει τις προσπάθειές μας και μας κάνει να αισθανόμαστε «ότι πραγματικά γινόμαστε καλύτεροι».


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ