Έλληνες Ορθροπαιδικοί Χειρουργοί από όλη την Ελλάδα στην Νέα Υόρκη με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η ανάγκη για συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση είναι επιτακτική. Δυστυχώς όμως γαι πολλούς νεαρούς ιατρούς και κυρίως ιατρούς που δεν έχουν τις απαραίτητες διασυνδέσεις αυτό καθίσταται δύσκολο εως και αδύνατο. Με την νέα του κοινωνική προσφορά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγει τις πόρτες ένός – αν όχι του καλύτερου – από τα καλύτερα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία παγκοσμίως σε Έλληνες γιατρούς. Συγκεκριμένα δημιουργείται στο Hospital for Special Surgery of Weill Medical School Cornell University για 25 Έλληνες Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς Ετήσια Hellenic State of the art Education Week με ομιλίες, ζωντανά χειρουργεία, εκπαιδευτικά χειρουργεία σε προπλάσματα και αλλές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις από διακεκριμένους παγκοσμίως Αμερικανούς γιατρούς. Η πρώτη εβδομάδα έχει οριστεί στις 24-30 Απριλίου 2007. Πρόεδροι του σεμινάριου είναι οι Thomas Sculco και Richard Laskin παγκοσμίως γνωστοί Ορθοπαιδικοί στον τομέα της χειρουργικής αντιμετώπισης της αρθρίτιδας των μεγάλων αρθρώσεων.


Το εν λόγω νοσοκομείο βρίσκεται στην πρώτη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής τα τελευταία 20 χρόνια. Νέες τεχνικές, νέα προσθετικά εμφυτεύματα σχεδιάζονται εδώ και στην συνέχεια μεταφέρονται σε όλο τον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό το γέγονος ότι την ίδια σιτγμή που ένας ασθενής χειρουργείται για μία συγκεκριμένη πάθηση, ιστοί του ασθενούς φυλάσσονται για γενετική μελέτη μελλοντικών τυχόν επιπλοκών.


«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την εμπειρία μου στο Hospital for Special Surgery, να σας τονίσω ότι διδάσκομαι και εργάζομαι δίπλα σε αυτούς που κατά την διάρκεια της ειδικότητας μου τους ήξερα μόνο από τα συγράμματα. Είναι οι κορυφαίοι Ορθοπαιδικοί για τα τελευταία 15 χρόνια, και είναι οι ίδιοι που καθορίζουν τις εξελίξεις στο χώρο της Ορθοπαιδικής» μας αναλύει ο Χειρουργός Ορθοπαιδικός Παναγιώτης Κουλουβάρης που εργάζεται στο Hospital for Special Surgery με υποτροφία του Arthritis Foundation και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Όπως μας επισημαίνει ο ίδιος «είναι πολύ σημαντική βοήθεια τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που σχεδιάζει και πραγματοποιεί το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με το συγκεκριμένο νοσοκομείο. Μέχρι σήμερα ήταν πολύ δύσκολο ένας Ορθοπαιδικός π.χ. από τα Τρίκαλα ή από την Ρόδο να βρεθεί σε αυτό το νοσοκομείο. Ωστόσο αυτό τώρα καθίσταται δυνατό και είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικό αφού νέοι ιατροί από όλη την Ελλάδα θα έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να εκπαιδευτούν από κορυφαίους στον κόσμο Ορθοπαιδικούς αλλά θα έχουν και την ευκαιρία να συνάψουν σχέσεις έτσι ώστε να μπορούν να κρατήσουν ένα ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας».


Το εν λόγω σεμινάριο είναι ανοικτό για όλους τους Ορθοπαιδικούς, ωστόσο ιδιαίτερη ευαισθησία και προτεραιότητα έχει δοθεί σε νέους Ορθοπαιδικους από υποβαθμισμένες περιοχές της Ελλάδος. Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε στενή συνεργασία με το Hospital for Special Surgery έχει καταρτίσει πρόργαμμα υποροφιών για Ορθοπαιδικούς και Ρευματολόγους ένω στα άμεσα μελλοντικά σχέδια είναι η διεύρυνση των υποτροφιών και των εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Για το λόγο αυτό στο νοσοκομείο έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για την αξιολόγηση των αιτήσεων και την ομαλή μετακίνηση των Ελλήνων ιατρών στην Αμερική.


Πηγή: http://www.ana.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ