Νέα «πράσινη» καμπάνια της Πειραιώς

Τη νέα μεγάλη επικοινωνιακή της καμπάνια στην τηλεόραση και σε άλλα Μέσα εγκαινίασε στις 24 Ιανουαρίου η Τράπεζα Πειραιώς, με κεντρικό άξονα την πάγια φιλοσοφία της ότι οι οικονομικοί δείκτες και η ανάπτυξη πρέπει να συμβάλλουν στην πρόοδο ανθρώπου και κοινωνίας.

Στο πρώτο τηλεοπτικό σποτ παρακολουθούμε τις ροζ σελίδες της εφημερίδας να μετασχηματίζονται σε ένα χάρτινο πουλί origami που συναντά τα παιδιά στο παιχνίδι, τους φοιτητές στο πανεπιστήμιο, τους ανθρώπους στο χώρο εργασίας τους. Ταξιδεύει σε μουσεία και σε τοπία υψηλού φυσικού κάλλους, φτάνει μέχρι τις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας, μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα που τοποθετεί τους απρόσωπους οικονομικούς δείκτες στη συναισθηματική τους διάσταση και οδηγεί την ανάπτυξη στην πρόοδο. Πρόκειται για μια επικοινωνιακή εκστρατεία που, όπως υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της, δεν βασίζεται σε υποσχέσεις αλλά σε πράξεις. Δεν αποτελεί απλώς δέσμευση για το μέλλον, αλλά απόδειξη του κοινωνικού ρόλου που επισταμένα η Τράπεζα Πειραιώς ασκεί διαρκώς εδώ και χρόνια.

Γιατί, για παράδειγμα, προστατεύει έμπρακτα θέσεις εργασίας, έχοντας χορηγήσει επιχειρηματικά δάνεια με την προϋπόθεση ότι ο εργοδότης δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις ή προσφέροντας εξάμηνη κάλυψη εισοδήματος σε περίπτωση απώλειας εργασίας με το πρόγραμμα Ταμιευτήριο Υγεία-Οικογένεια.

Ασκεί με συνέπεια περιβαλλοντική πολιτική:

  • Eίναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που άνοιξε το δρόμο της πράσινης επιχειρηματικότητας, σχεδιάζοντας χρηματοδοτήσεις πράσινων επενδύσεων φωτοβολταϊκών και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που μετράει και μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.
  • Παράλληλα, στο κομμάτι του πολιτισμού, έχει αναλάβει πολύτιμες πρωτοβουλίες ιδρύοντας επτά θεματικά τεχνολογικά μουσεία ανά την Ελλάδα που αναδεικνύουν και διασώζουν τη βιομηχανική μας κληρονομιά και σχεδιάζοντας την ίδρυση άλλων τριών, με πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
  • Τέλος, δημιουργεί με τις εκδόσεις της πολύτιμη βιβλιογραφία, αποτελώντας σταθερή αρωγό της γνώσης και της έρευνας. Γιατί θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο.

Πηγή: «Η Καθημερινή».

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ