Οι ευρωποδηλάτες από τον Εύρωπο Κιλκίς στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο 2007

Η ομάδα του Γυμνασίου του Ευρωπού Κιλκίς ήταν η νικήτρια της Εκστρατείας Οικολογική Μετακίνηση Συνεισφορά στο Περιβάλλον ενώ τα Δημιουργικά Βραβεία κέρδισαν το 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης, τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση και το 1ο Γυμνάσιο Ν. Ηρακλείου

Το πρωί του Σαββάτου 28 Απριλίου 2007, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την Τελετή Βράβευσης των ομάδων μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Συνεισφορά στο Περιβάλλον». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ecocity και το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νεράτζης αναφέρθηκε στην επιτυχία του προγράμματος και το σημαντικό έργο του ecocity. Επίσης χαιρετισμό έστειλε η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Μαριέτα Γιαννάκου, όπου αναφέρει: «Η αειφόρος ανάπτυξη -το μέσο που ενώνει τη σημερινή ευμάρεια με την ποιότητα της ζωής των μελλοντικών γενεών- απαιτεί την αποτελεσματική καλλιέργεια κατάλληλων περιβαλλοντικών στάσεων στη νεολαία».

Υπό την αιγίδα του έθεσε την τελετή και ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Σταύρος Δήμας, ο οποίος στο μήνυμά του αναφέρει: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην εκστρατεία Οικολογική Μετακίνηση. Είναι αυτοί που με τις προσπάθειες και την οικολογική τους συνείδηση μπορούν να κάνουν τη διαφορά για ένα καλύτερο περιβάλλον. Οι προσπάθειές τους μας δίνουν έμπνευση για το μέλλον».

Το Βραβείο για την Καλύτερη Εργασία που κέρδισε το Γυμνάσιο Ευρωπού Κιλκίς, είναι ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, όπου η νικήτρια ομάδα και ο καθηγητής της θα φιλοξενηθούν από την Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επτά ημέρες. Ανακοινώθηκαν επίσης τα Βραβεία Δημιουργικότητας που κέρδισαν:

  • Το Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης το 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, για την αξιόλογη ηλεκτρονική παρουσίαση της εργασίας του.
  • Το Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης απονεμήθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης για τη μακέτα που δημιούργησαν για να δείξουν πως ονειρεύονται την πόλη τους.
  • Το Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης απονεμήθηκε στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Μάνεση για το θεατρικό τους δρώμενο, και τελος
  • Το Βραβείο Σύνθεσης απονεμήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής για τα δύο τραγούδια που δημιούργησαν.

Οι τέσσερις ομάδες των νικητών θα φιλοξενηθούν στην Περιβαλλοντική Κατασκήνωση “ECOCAMP” στη Ροδέα Καλαβρύτων, που διοργανώνει το ecocity.

Τέλος, το Βραβείο για την Καλύτερη Διοργάνωση Πόλης απονεμήθηκε στο Δήμο Λάρισας για την εκδήλωση που διοργάνωσε στις 7 Μαρτίου για το πρόγραμμα.

Στη διάρκεια της τελετής, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Νεράτζης, έδωσε τις τιμητικές πλακέτες στα Πανεπιστήμια και όλους τους επιστημονικούς οργανισμούς που συνεργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και στους χορηγούς και τους υποστηρικτές.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Αθανάσιος Κατσιγιάννης ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του έργου του ecocity για την περιβαλλοντική καλλιέργεια των εφήβων και τη συνεργασία με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, ο κ. Βασίλης Καλλιβωκάς, Γενικός Διευθυντής Διοικητικής Υποστήριξης του Yπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο κ. Κώστας Φυτιάνος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ecocity και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο κ. Μιχάλης Πετράκης, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ecocity και  Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος Βιώσιμης Ανάπτυξης Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Το πρόγραμμα, που διοργανώθηκε από το ecocity, υλοποιήθηκε στην διάρκεια της σχολικής περιόδου 2006?7 και τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Κύριος Χορηγός του προγράμματος είναι η Τoyota και χορηγοί Επικοινωνίας η εφημερίδα Καθημερινή, το ΟΙΚΟ, τα περιοδικά Κ, AUTOCAR και SUPER AUTOCAR, καθώς και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί GALAXY και OASIS. Υποστηρικτές είναι η εταιρία καυσίμων JetOil, η Aegean Airlines, η ασφαλιστική εταιρία ING, και η Inform Lykos.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ