Πρωτιά για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Διαγωνισμό Best Workplaces 2010

Η εταιρεία βραβεύτηκε για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον ανάμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις

Πρώτη αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Coca-Cola Τρία Έψιλον, στον ετήσιο διαγωνισμό Best Workplaces 2010, στην κατηγορία των μεγάλων εταιρειών με περισσότερους από 250 εργαζόμενους.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε, για 8η συνεχή χρονιά, το Great Place to Work Institute Hellas με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School.

Η αξιολόγηση των εταιρειών βασίσθηκε κατά τα δύο τρίτα στη γνώμη των ίδιων των εργαζόμενων οι οποίοι αξιολόγησαν το εργασιακό τους περιβάλλον με τη συμπλήρωση σχετικών ερωτηματολογίων και κατά το ένα τρίτο στις πρακτικές που εφαρμόζει η κάθε εταιρεία σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού.

«Κάθε πρωτιά είναι σημαντική, αλλά όταν η διάκριση προέρχεται από τους ίδιους τους ανθρώπους της, μας γεμίζει ιδιαίτερη υπερηφάνεια. Και όταν η επιβράβευση έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, η υπερηφάνεια ενισχύει τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε στους ανθρώπους μας και στο πρόγραμμα Κοινωνικής Εταιρικής Υπευθυνότητας», αναφέρει ο κ. Δημήτρης Βιδάκης, Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η δημιουργία ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος και η συμμετοχή και ανάπτυξη των εργαζομένων αποτελούν βασικούς άξονες της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας. Ενδεικτικές είναι οι ακόλουθες πρωτοβουλίες που έχει λάβει η εταιρεία:

  • Έχει λάβει πιστοποίηση όλων των εγκαταστάσεων της κατά OHSAS 18001 για την Υγεία και Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας.
  • Σχεδιάζει και εφαρμόζει εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και πλάνα ανάπτυξης των εργαζομένων. Απόδειξη των πόρων και του χρόνου που αφιερώνει στην ανάπτυξη – ενδυνάμωση του ανθρωπίνου δυναμικού της η εταιρεία αποτελούν οι 76.000 ώρες εκπαίδευσης το 2009.
  • Επιβραβεύει τις ιδέες των εργαζομένων που βασίζονται στην καινοτομία, στην εξοικονόμηση ή/και διαφορετική διαχείριση κόστους και στη προώθηση της Κοινωνικής Υπευθυνότητας, με το πρόγραμμα «Extra Mile».
  • Ανταμείβει έμπρακτα τις προσπάθειες των εργαζομένων της.
  • Ενθαρρύνει την εθελοντική δράση των εργαζομένων της με την ηθική και πρακτική ενίσχυση της ομάδας «Άλυσος».

«Η βράβευση αυτή, για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιβεβαιώνει ότι η πολυετής επικέντρωση της στρατηγικής της εταιρείας στην ανάπτυξη των ανθρώπων της αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται. Εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού, με νέα προγράμματα, πρωτοποριακές πρακτικές και φρέσκιες ιδέες», τόνισε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Εταιρείας, κυρία Β. Μπουζούκη.

Ο χώρος εργασίας αποτελεί έναν από τους τέσσερις βασικούς άξονες του ολοκληρωμένου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας που εφαρμόζει η εταιρεία (Κοινωνία, Περιβάλλον, Αγορά και Χώρος Εργασίας)στοχεύοντας στη φροντίδα των εργαζομένων, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συνεισφορά στην υπεύθυνη λειτουργία της αγοράς και την στήριξη των τοπικών κοινωνιών, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να υπάρχει η βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ