Διπλή διάκριση για την Coca-Cola Τρία Έψιλον στο Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (CR Index)

Χρυσό για την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα της εταιρείας και Έπαινος για την περιβαλλοντική δράση της

Την υψηλότερη διάκριση για την Ελλάδα (Χρυσή), κατέλαβε για άλλη μια φορά, η Coca-Cola Τρία Έψιλον στον 2ο Εθνικό Δείκτη Κοινωνικής Ευθύνης (CR Index), ακολουθώντας με συνέπεια τη ρητή δέσμευσή της να δρα ως «Υπεύθυνος Πολίτης» για όλους τους κοινωνικούς εταίρους της. Ταυτόχρονα, διακρίθηκε με τον Έπαινο για την πολιτική και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζει στον τομέα του Περιβάλλοντος.

To CR Index είναι το κορυφαίο εργαλείο αξιολόγησης διεθνώς των επιδόσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στους τομείς: Κοινωνία, Περιβάλλον, Χώρος Εργασίας, Αγορά, με βάση τα διεθνή κριτήρια και πρότυπα και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σε συνεργασία με το Business in the Community (BITC).

Η φετινή διάκριση κατατάσσει ακόμα πιο ψηλά την εταιρεία, καθώς φέτος ανέβηκε «κατηγορία», έχοντας ήδη καταλάβει -το 2009- την υψηλότερη διάκριση για την Ελλάδα (Silver), στον 1ο Εθνικό Δείκτη Κοινωνικής ευθύνης, CR Index.

Η τελετή για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Απριλίου. Το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον κύριος Δημήτρης Βιδάκης, ο οποίος δήλωσε «Υπερηφάνεια, χαρά, ηθική καταξίωση, έμπνευση και δύναμη για περαιτέρω έργο και αναγνώριση, είναι τα συναισθήματα που αισθανόμαστε στην Coca-Cola Τρία Έψιλον για τη σημερινή διάκριση. Τόσο το σημερινό βραβείο, όσο και η πρόσφατη διάκριση με την 1η θέση στον διαγωνισμό Best Workplaces 2010, απλά επιβεβαιώνουν και επιβραβεύουν το motto μας ότι «βιώσιμη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς τη φροντίδα για τους Εργαζομένους, την προστασία του Περιβάλλον, τη συνεισφορά στην υπεύθυνη λειτουργία της Αγοράς και τη στήριξη των Κοινωνιών στις οποίες λειτουργούμε».

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της, έχει ενσωματώσει την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα σε όλες τις εκφάνσεις της δραστηριότητάς της, εφαρμόζοντας με επιτυχία ένα Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι τομείς Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργαζόμενοι και Αγορά.

Ειδικότερα για το Περιβάλλον, στοχεύει στη διεξαγωγή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της με τρόπο που να περιορίζει τις όποιες περιβαλλοντικές της επιπτώσεις, και στην ενσωμάτωση αρχών βιώσιμης ανάπτυξης στις αποφάσεις και τις διαδικασίες της. Γι’ αυτό τον λόγο, σχεδιάζει ειδικά καινοτόμα προγράμματα, όπως το «Αποστολή Νερό» (www.apostolinero.gr) και το «Κάποια Δάση έχουν τη δική τους ΑΥΡΑ» με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ (www.avragreen.gr).

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ