Η Coca-Cola Τρία Έψιλον μειώνει περαιτέρω τις εκπομπές CO2 προσθέτοντας ηλιακούς συλλέκτες στο πρόγραμμά της για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας

Η εταιρεία ενισχύει το στόχο της για σημαντική μείωση των συνολικών εκπομπών CO2 σε όλες τις επιχειρήσεις της σε 28 χώρες εντός των δύο επόμενων χρόνων

Nogara, Ιταλία, 5 Ιουνίου 2010 – Η Coca-Cola Τρία Έψιλον ανακοίνωσε την έναρξη μιας πρωτοποριακής πρωτοβουλίας ανανεώσιμης ενέργειας που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στις οροφές όλων των εργοστασίων εμφιάλωσής της στην Ιταλία.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στα εγκαίνια ενός συστήματος συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (ΣΗΘ*) στο εργοστάσιο παραγωγής της περιοχής Nogara, κοντά στην πόλη Verona της Ιταλίας.

Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών και η εφαρμογή της τεχνολογίας ΣΗΘ πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ContourGlobal, έναν διεθνή πάροχο ενεργειακά αποδοτικών λύσεων.

Οι ηλιακοί συλλέκτες οροφής θα έχουν συνολική εγκατεστημένη ισχύ 10 μεγαβάτ (ή 75 εκατομμύρια κιλοβατώρες). Χάρη στην ισχύ ΣΗΘ που παράγεται στο εργοστάσιο στη Nogara, ο ρυθμός αποδοτικότητας του εργοστασίου ανήλθε στο 83% και οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν κατά 66%.

«Η απόφαση να προσθέσουμε ηλιακούς συλλέκτες στις οροφές των εργοστασίων μας εντείνει τις προσπάθειές μας για μείωση των εκπομπών CO2 που προκύπτουν από την επιτυχή εφαρμογή της τεχνολογίας ΣΗΘ», δηλώνει ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον. «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εκφράζουν τη σταθερή δέσμευσή μας στις επιχειρήσεις μας στην Ιταλία, καθώς και στην επιδίωξη βιώσιμης ανάπτυξης σε κάθε μία από τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε».

Ο Joseph C. Brandt, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ContourGlobal, δήλωσε ότι: «Η συνεργασία μας με την Coca-Cola Τρία Έψιλον σε διάφορα πρωτοποριακά ενεργειακά έργα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για βιώσιμη ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα επιτυχής. Το έργο εγκατάστασης ηλιακών συλλεκτών προσυπογράφει την εμπιστοσύνη της Coca-Cola Τρία Έψιλον στη συνεργασία μας».

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι η πρώτη εταιρεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας μη αλκοολούχων ποτών που εισήγαγε τη χρήση τεχνολογίας ΣΗΘ το 2006, με την έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου της στην Ουγγαρία. Η μείωση κατά 43% των εκπομπών CO2 που επιτεύχθηκε τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας ώθησε την εταιρεία να προγραμματίσει την ανάπτυξη 15 ακόμα μονάδων σε 12 χώρες αποσκοπώντας σε μείωση των εκπομπών CO2 κατά 20% σε όλα τα εργοστάσια εμφιάλωσης, πολύ πριν από το έτος 2020 που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ως τελική προθεσμία για τη βιομηχανία.

Εκτός από τις υφιστάμενες μονάδες ΣΗΘ στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη βόρεια Ιρλανδία και την Ιταλία, η Coca-Cola Τρία Έψιλον σχεδιάζει να ξεκινήσει τη λειτουργία τριών μονάδων ακόμα μέσα σε αυτό το χρόνο και επτά επιπλέον μέσα στο 2011.

Το εργοστάσιο ΣΗΘ στην περιοχή Nogara αποτελεί επένδυση ύψους 22 εκατ. ευρώ.

* Τα εργοστάσια συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (ΣΗΘ) παρέχουν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια υψηλής απόδοσης, αλλά και θέρμανση και ψύξη για τις εγκαταστάσεις παραγωγής αναψυκτικών της εταιρείας. Το πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας τροφοδοτεί το ηλεκτρικό δίκτυο προσφέροντας καθαρό αποδοτικό ηλεκτρισμό στις γειτονικές κοινότητες.

Πληροφορίες για την ContourGlobal
Η ContourGlobal σχεδιάζει, αναπτύσσει και θέτει σε λειτουργία ενεργειακές μονάδες συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού σε όλο τον κόσμο για λογαριασμό κυβερνήσεων και πολυεθνικών εταιρειών. Η Εταιρεία επικεντρώνεται στην υψηλή ανάπτυξη σε αγορές που δεν ικανοποιούνται πλήρως και σε πρωτοποριακές θέσεις εντός ανεπτυγμένων αγορών, όπως ο τομέας ανανεώσιμης ενέργειας και οι μονάδες συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού. Η Εταιρεία αποτελείται από έντεκα τμήματα σε φάση λειτουργίας και κατασκευής σε τέσσερις ηπείρους, με ικανότητα παραγωγής που φτάνει περίπου τα 1.000 MW, και διαρκή εξέλιξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που ανέρχονται σε 10.000 MW.

Ο όμιλος Reservoir Capital Group είναι μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων με ενεργητικό περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση και αποτελεί μεγαλομέτοχο της ContourGlobal.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ