Τρία βραβεία Ε.Κ.Ε. για την ΑΒ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, για άλλη μια χρόνια, επιβραβεύεται από αρμόδιους φορείς για την επιτυχημένη πολιτική της σε δράσεις που αφορούν την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ε.Κ.Ε.). Συγκεκριμένα:

Η AΒ τιμήθηκε, την Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010, με το βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ», από τον Ανεξάρτητο Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα Οργανισμό «Ecocity». Η τελετή, η οποία διοργανώνεται με επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά, έχει ως σκοπό την υποστήριξη και ανάδειξη προσπαθειών και πρακτικών που στοχεύουν στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Η ΑΒ κέρδισε την συγκεκριμένη διάκριση για το πρόγραμμα της «Κινητής Μονάδας Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» που εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια. Η Μονάδα έχει μέχρι σήμερα επισκεφθεί συνολικά 21 πόλεις και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να εξοικειωθεί με την έννοια της ανακύκλωσης, αλλά και να ενημερωθεί σχετικά με τα οφέλη της.

Πρώτο βραβείο «Καλύτερου Κοινωνικού Απολογισμού στα θέματα αγοράς» απέσπασε επίσης στην τελετή Απονομής των Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης «Bravo Awards», που δόθηκαν την Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010. Στόχος της διοργάνωσης είναι μέσα από την ανάδειξη και προβολή των θετικών παραδειγμάτων, που έχουν αρχίσει και αναπτύσσονται στη χώρα μας, να παρακινήσει τις επιχειρήσεις, να υιοθετήσουν και να δεσμευθούν σε ένα άλλο τρόπο αντιμετώπισης της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Συνοχής.

Η συγκεκριμένη διάκριση, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την ΑΒ, καθώς πρόκειται για τον 1ο Κοινωνικό Απολογισμό της, ο οποίος αποτελεί περιγραφή της πολιτικής της σε θέματα Ε.Κ.Ε., αλλά και των αξιών που διέπουν όλο τον όμιλο ΑΒ.

Τέλος, η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας σε θέματα Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας, για το 2009, επισφραγίστηκε με μια ακόμα διάκριση. Στο συνέδριο «CEO & CSR Money Conference», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 και στο οποίο επιβραβεύονται οι πλέον υπεύθυνες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η ΑΒ κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερη Ομάδα Ε.Κ.Ε.». Με την διάκριση αυτή, ουσιαστικά αναγνωρίζονται οι προσπάθειες της ομάδας Ε.Κ.Ε. για τον τρόπο αλλά και τον ενθουσιασμό που υλοποιεί την στρατηγική Κοινωνική Ευθύνης του Ομίλου, με γνώμονα τους τρεις βασικούς άξονες δραστηριοποίησης: Άνθρωπος, Προϊόντα και Πλανήτης.

Με αυτές τις επιβραβεύσεις, κλείνει για την ΑΒ Βασιλόπουλος μια ακόμα επιτυχημένη περίοδος υπεύθυνης δράσης, ενώ σηματοδοτείται η αρχή μιας νέας, με την αισιοδοξία και την φιλοδοξία ότι ακόμα περισσότερα μπορούν να επιτευχθούν.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ