ΤO ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: Υπηρετεί και τιμά καθημερινά το παιδί και το δικαίωμά του στη ζωή και την ευημερία

Με αφορμή την 11η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στα 26 Χρόνια Προσφοράς, μοιράζεται με τον κόσμο πέντε πραγματικές ιστορίες παιδιών που υποστήριξε εξατομικευμένα και ολιστικά στους 4 κρίσιμους άξονες της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης, και της Φτώχειας.

Το 1995 ο 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραψε στο ημερολόγιό του την τελευταία του επιθυμία, να δημιουργηθεί ένας Οργανισμός, ώστε όλα τα παιδιά να απολαμβάνουν όσα ο ίδιος είχε σε αφθονία στη ζωή του: φροντίδα, ασφάλεια, αγάπη. «Αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε», ήταν τα λόγια του.

Το 2021 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γιορτάζει 25+1 χρόνια συνεχούς δραστηριοποίησης για την υποστήριξη περισσότερων από 1.800.300 παιδιών και των οικογενειών τους. Ο ιδρυτής του Οργανισμού, ο μικρός Ανδρέας,  θα ήταν περήφανος για την πολλαπλασιαστική δύναμη του οράματός του, το οποίο εξακολουθεί να εμπνέει χιλιάδες παιδιά και ενήλικες.

Το «Χαμόγελο» είναι τα 303 παιδιά που μεγαλώνει, είναι οι 11 ζεστές φωλιές που έχει δημιουργήσει για εκείνα, είναι τα 14 Κέντρα Στήριξης για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε οικογένειας, είναι τα ασθενοφόρα του που είναι στη διάθεση του ΕΚΑΒ, είναι τα παιδιά που χάθηκαν και ξαναβρήκαν την οικογένειά τους, είναι ο στόλος οχημάτων για την κάλυψη των καθημερινών και αναρίθμητων αναγκών, είναι οι 4 Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, είναι τα 3 Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας, είναι η Δράση Προληπτικής Ιατρικής για κάθε παιδί πανελλαδικά.

Με 470 εργαζόμενους, ένα δίκτυο 3.000 ενεργών εγγεγραμμένων εθελοντών και περισσότερους από 15.000 χορηγούς, και με πυξίδα τις αξίες του Οργανισμού για Φροντίδα, Αξιοπρέπεια και Ισότητα για κάθε παιδί, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει λύσεις στις καθημερινές ζωτικές ανάγκες χιλιάδων παιδιών που μεγαλώνουν σε δύσκολους καιρούς.  Ο διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα ασταμάτητα, άμεσες & αποτελεσματικές δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση φαινομένων που απειλούν τα παιδιά.

Παράλληλα, θέτει όλο το φάσμα των υπηρεσιών και των υποδομών του στη διάθεση των δημόσιων λειτουργών και φορέων και προωθεί δυναμικά τα Δικαιώματα του Παιδιού μέσω της συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς. Μέσα από στοχευμένες πρωτοβουλίες και θεσμικές συνεργασίες με εθνικούς και διεθνείς φορείς, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εφαρμόζει καλές πρακτικές και δημιουργεί φιλικές προς το παιδί υπηρεσίες.

Διαβάστε στους ακόλουθους συνδέσμους πέντε πραγματικές ιστορίες από το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίπλα σε κάθε ευάλωτο παιδί και οικογένεια.

Πέντε πραγματικές ιστορίες — από τις χιλιάδες που οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες του Οργανισμού μπορούν  να αφηγηθούν — και πρέπει να φτάσουν στα αυτιά όλου του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι με τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων της χώρας μπορεί να βρεθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα κάθε παιδιού σε ανάγκη ή κίνδυνο.

Πατήστε επάνω στον τίτλο για να μεταφερθείτε στις ιστορίες

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ