TÜV AUSTRIA CoVid Check

Το νέο ειδικό σχήμα ελέγχου της TÜV AUSTRIA, με την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την ενίσχυση και υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου, η TÜV AUSTRIA, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ), παρουσίασαν την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020 το νέο ειδικό σχήμα ελέγχου TÜV AUSTRIA CoVid Check. Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΙΣΑ τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Φώτιος Πατσουράκος, ο CEO της TÜV AUSTRIA Hellas, κ. Ιωάννης Καλλιάς και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA Hellas, κ. Χαράλαμπος  Αγγελούδης.

Το TÜV AUSTRIA CoVid Check, που φέρει την έγκριση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αποτελεί ένα μηχανισμό ελέγχου, προαιρετικής εφαρμογής και σε κόστος προσαρμοσμένο στις συνθήκες και τις ανάγκες των επαγγελματιών. Απευθύνεται σε κλάδους που λόγω της φύσης της δραστηριότητας τους, έχουν ιδιαίτερες και υψηλές απαιτήσεις υγειονομικής ασφάλειας οι οποίες ελέγχονται με σκοπό την επιβεβαίωση ότι έχουν εφαρμόσει και λαμβάνουν τα βασικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάδοσης και διασποράς του ιού, όπως η τήρηση των κανόνων υγιεινής, η τήρηση των αποστάσεων, η ποιότητα του αέρα κ.ά. Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρήσεις που δεν έχουν την δυνατότητα να υιοθετήσουν ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης (όπως είναι το Covid Shield) να μπορούν να αποδείξουν ότι λαμβάνουν τα βασικά μέτρα και παράλληλα να αποκτήσουν ένα σημαντικό όπλο απέναντι στην πρόκληση της εποχής με την ομαλή λειτουργία τους, εν μέσω της πανδημίας. 

Συγκεκριμένα με το TÜV AUSTRIA CoVid Check:
Πραγματοποιείται  εμπεριστατωμένη αποτίμηση των μέτρων που έχει λάβει η επιχείρηση σε σχέση με τις απαιτήσεις του ΕΟΔΥ και το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία της επιχείρησης. 
Η επιχείρηση αποκτά ένα εργαλείο για την επικοινωνία των ενεργειών της μέσα από το «Σήμα Ελέγχου» που θα λαμβάνει, ενισχύοντας έτσι την εμπιστοσύνη των πελατών και των εργαζομένων της.

Το TÜV AUSTRIA CoVid Check αποτελεί το νέο ειδικό σxήμα ελέγχου της ευρέως επιτυχημένης οικογένειας “CoverShield Culture Certification”, όπου ήδη χαίρει ευρείας αποδοχής από την ελληνική αγορά με το Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA CoVid Shield.  To TÜV AUSTRIA CoVid Shield είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απαιτήσεων και πιστοποίησης και μπορεί να εφαρμοστεί σε ιατρεία,  πολυιατρεία, εργαστήρια, σε λοιπούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων όπως χώρους άθλησης και γυμναστικής, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτικά κέντρα, σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιωτικά και δημόσια μεταλυκειακά κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης κ.α.

Ο  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης τόνισε στην ομιλία του: “Η ύψιστη ανάγκη υγειονομικής προστασίας του κάθε πολίτη δεν έλειψε στιγμή από το πλάνο της μελέτης και της επιτήρησης του ενδιαφέροντος μας στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ακόμη και  κατά την δύσκολη περίοδο της πρώτης φάσης της πανδημίας που δοκίμασε σκληρά τις αντοχές του συστήματος Υγείας. Σε αυτήν λοιπόν την καίρια και σημαντική στιγμή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, επιδεικνύει για μία ακόμη φορά ακαριαία αντανακλαστικά και ετοιμότητα -όπως άλλωστε σε όλη τη φάση της πανδημίας-, αναλαμβάνοντας μία πρωτοβουλία  ζωτικής σημασίας. Μία πρωτοβουλία που καταδεικνύει τον ουσιαστικό ρόλο της διασφάλισης της τήρησης των υγειονομικών κανόνων που θα αποτρέψουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού στους επαγγελματικούς χώρους που απαιτούν ύψιστη υγειονομική προστασία από τη φύση της δραστηριότητάς τους, όπως ο ευαίσθητος επαγγελματικός χώρος της υγείας. Είναι η στιγμή, που η ασφάλεια της επανεκκίνησης ευαίσθητων οικονομικών κλάδων που σχετίζονται με τον ευρύτερο χώρο υγείας, μπαίνει στο κάδρο ενός συστήματος ελέγχου με την επικύρωση και τη σφραγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.”

Ο CEO της TÜV AUSTRIA Hellas κ. Ι. Καλλιάς ανέφερε: «Με πολύ μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε σήμερα μαζί με τον ΙΣΑ ένα νέο σχήμα που “μεγαλώνει” και συμπληρώνει την οικογένεια “CoverShield Culture Certification”. Με ευθύνη, συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη μας απέναντι στη μετάδοση της νόσου μέσα από τις ενδελεχείς επιθεωρήσεις και πετυχημένα σχήματα που κάνουν τη διαφορά για τις επιχειρήσεις. Τώρα και στον πραγματικά ευαίσθητο τομέα της υγείας, φέρνουμε το νέο σχήμα  TÜV AUSTRIA CoVid Check -ένα σχήμα εγγύησης ότι λειτουργούν ομαλά σε πείσμα της δύσκολης αυτής συγκυρίας, ένα σχήμα ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στις επιχειρήσεις υγείας».

Πηγή Άρθρου και Εικόνας: Από Δελτίο Τύπου

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ