TÜV AUSTRIA HELLAS: μαθαίνοÜμε, εξειδικεύοÜμε, πιστοποιοÜμε

Η TÜV AUSTRIA HELLAS διανύει φέτος το 24ο έτος της παρουσίας της στην Ελλάδα, έχοντας ήδη παρουσία σε εννιά ακόμα χώρες της ΝΑ Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής. Απασχολεί περισσότερους από 170 επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων στην Ελλάδα και άλλους 160 επιστήμονες στο εξωτερικό, ενώ αποτελεί ηγετικό οργανισμό επιθεώρησης, τεχνικών ελέγχων, πιστοποιήσεων και εκπαίδευσης της χώρας μας, καθώς η φιλοσοφία της είναι αδήριτα συνδεδεμένη με τη διαρκή ανάπτυξη των στελεχών, τη δια βίου εκπαίδευσή τους και τη συνεχή τους καλλιέργεια.

ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιωάννης Καλλιάς,
Γενικός Διευθυντής,
TÜV AUSTRIA HELLAS

Οι άνθρωποί μας δεν είναι απλώς οι φυσικοί πάροχοι των υπηρεσιών μας στους πελάτες, αλλά οι εκπρόσωποι της φιλοσοφίας μας και της στρατηγικής μας στην αγορά, στην κοινωνία και στα ενδιαφερόμενα μέρη. Διότι, ο ρόλος ενός Οργανισμού, στον κλάδο της πιστοποίησης, των ελέγχων και της εκπαίδευσης είναι βαθιά κοινωνικός και συνεκτικά δεμένος με την πρόοδο της κοινωνίας μας. Γιατί η πιστοποίηση είναι πολιτισμός!

Ο Γάλλος λογοτέχνης Ονορέ ντε Μπαλζάκ έλεγε πως δεν υπάρχει μεγάλο ταλέντο, χωρίς μεγάλη δύναμη θέλησης. Θα προσθέταμε και χωρίς δια βίου εκπαίδευση. Ο εκπαιδευτικός μας κλάδος, η TÜV AUSTRIA ACADEMY, προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα και προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης και δια βίου μάθησης για τα στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων, σε πολλαπλούς κλάδους της αγοράς. Για αυτό και η παρουσία της λαμβάνει, τα τελευταία χρόνια, ηγετικά χαρακτηριστικά σε επίπεδο καινοτομίας, στην ελληνική αγορά της εκπαίδευσης και δια βίου κατάρτισης. Γιατί (και) η εκπαίδευση και δια βίου μάθηση είναι πολιτισμός. Είμαστε περήφανοι για την πρόοδο μας αυτά τα 24 χρόνια που είμαστε παρόντες στην ελληνική αγορά, αλλά, είμαστε ακόμη πιο περήφανοι για τους ανθρώπους μας και την ομάδα μας!

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ TÜV AUSTRIA HELLAS

Bασιλική Κωτσάκη,
Υπεύθυνη Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού,
Εταιρικής Υπευθυνότητας & Επικοινωνίας,
TÜV AUSTRIA HELLAS

Ο Κομφούκιος είχε πει ότι αν σκέφτεσαι για ένα χρόνο, φύτεψε ένα σπόρο. Εάν σκέφτεσαι για δέκα χρόνια, φύτεψε ένα δέντρο. Αν σκέφτεσαι για 100 χρόνια, δίδαξε ανθρώπους. Στη σύγχρονη, λοιπόν, διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά με παγκόσμια χαρακτηριστικά την αύξηση του ανταγωνισμού και την απαίτηση για τεχνικές δεξιότητες, η απόκτηση της γνώσης πραγματοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, συνεχώς αλλάζουν. Σε αυτό το πλαίσιο, η TÜV AUSTRIA HELLAS εστιάζει στην επιμόρφωση και στην εξειδίκευση μέσω συμπληρωματικών εκπαιδεύσεων, απαντώντας με συνέπεια στις σύγχρονες προκλήσεις.

Με καθημερινό στόχο τη βέλτιστη κατάρτιση αλλά και την εξοικείωση του ανθρώπινου δυναμικού μας με τους εξειδικευμένους τομείς της πιστοποίησης, των τεχνικών ελέγχων και της εκπαίδευσης, οι οποίοι αναπροσαρμόζονται συνεχώς με την έκδοση και την αναθεώρηση των προτύπων καθώς και με τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, έχουμε διαμορφώσει έναν συστηματικό «κύκλο κατάρτισης», ο οποίος αποτελείται από τα παρακάτω στάδια:
  • Διάγνωση εκπαιδευτικών αναγκών
  • Προγραμματισμός – σχεδιασμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων
  • Υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Προτεραιότητά μας αποτελεί η ουσιαστική εξέλιξη των στελεχών μας. Η διαρκής ανάπτυξη της δραστηριότητάς μας σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιουργεί ολοένα περισσότερες ευκαιρίες για ικανά στελέχη, μέσα από τις διεθνείς δραστηριότητες του φορέα μας, προσφέροντας νέες επαγγελματικές προοπτικές ανέλιξης σε όσους προσπαθούν να τις κατακτήσουν. Παράλληλα, εκπαιδεύοντας τελειόφοιτους ΑΕΙ & ΑΤΕΙ που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στην εταιρεία μας, «συστήνουμε» τον χώρο του ελέγχου και της πιστοποίησης στους μελλοντικούς διπλωματούχους και πτυχιούχους. Το ανθρώπινο δυναμικό της TÜV AUSTRIA HELLAS με την ολοκληρωμένη εκπαίδευσή του, τον επαγγελματισμό, την εμπειρία, το ομαδικό πνεύμα αλλά και το ήθος που το διακρίνει, κάνει καθημερινά πράξη το όραμα της TÜV AUSTRIA HELLAS και την αναδεικνύει, υπό συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και οικονομικής κρίσης, σε ηγετικό, δυναμικό και καινοτόμο φορέα στον χώρο των τεχνικών ελέγχων, των πιστοποιήσεων και της δια βίου εκπαίδευσης.

«ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΕΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ»

Στέλιος Μαργέτης,
Διευθυντής, 
TÜV AUSTRIA ACADEMY

Η TÜV AUSTRIA ACADEMY είναι ο εκπαιδευτικός φορέας της TÜV AUSTRIA HELLAS, μέλος της TÜV AUSTRIA GROUP. Η μακρά ιστορία των 145 ετών της TÜV AUSTRIA αποτυπώνεται στην εμπειρία και τη βαθιά εξειδίκευση της TÜV AUSTRIA ACADEMY με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένας πρωτοποριακός εκπαιδευτικός οργανισμός για την επαγγελματική εκπαίδευση.

Υλοποιώντας το όραμά μας: ΕκπαιδεύοÜμε στην πράξη

Όραμά μας στην TÜV AUSTRIA ACADEMY είναι να αποτελέσουμε έναν κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό δια βίου μάθησης και δια βίου εκπαίδευσης, δημιουργώντας μια διαχρονική και ανθρωποκεντρική σχέση συνεργασίας με τους καταρτιζόμενους, συμβάλλοντας έτσι στη μετατροπή της γνώσης σε επαγγελματική εξειδίκευση και αποσκοπώντας στη διαρκή βελτίωση της επαγγελματικής ταυτότητάς τους, καθώς και της επαγγελματικής επιτυχίας και ανέλιξής τους. Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούμε τις πιο νέες μεθόδους σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης, αξιοποιώντας ταυτόχρονα την ηλεκτρονική πλατφόρμα της TÜV ACADEMY. Αυτό λοιπόν που διαφοροποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΤÜV AUSTRIA ACADEMY είναι η μετάδοση πρακτικών και άμεσα εφαρμόσιμων γνώσεων. Αυτό που θέλουμε άλλωστε είναι όταν φεύγει κάποιος από την αίθουσα να μπορεί να κάνει άμεσα πράξη στην εργασιακή καθημερινότητά του αυτά που έμαθε κοντά μας και να τον υποστηρίζουμε ουσιαστικά στην εκπλήρωση των εταιρικών του στόχων. Εδώ συνεισφέρουν και οι διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις των προσόντων που η ΤÜV AUSTRIA ACADEMY παρέχει σε όλα τα θεματικά πεδία.

ΕπενδύοÜμε στους ανθρώπους μας

Η TÜV AUSTRIA ACADEMY διαθέτει εξειδικευμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές με υψηλή τεχνογνωσία καθώς και διευρυμένη θεματολογία εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στους τομείς της Διοίκησης, του Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Πληροφορικής, της Ασφάλειας, της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, του Ανθρώπινου Δυναμικού και του Τουρισμού, η οποία καλύπτει κάθε ανάγκη του σημερινού εργασιακού κόσμου και των συνεχώς μεταβαλλόμενων απαιτήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα της ΤÜV AUSTRIA ACADEMY απαρτίζεται από διοικητικά στελέχη και εισηγητές που διαθέτουν εμπειρία και τεχνική γνώση δεκαετιών στην εκπαίδευση και ειδικότερα στην επαγγελματική και εταιρική επιμόρφωση. Έτσι, μπορούν να υποστηρίξουν τόσο τους ενδιαφερόμενους πελάτες όσο και τα τμήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού των ελληνικών επιχειρήσεων, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως σύμβουλοι εκπαίδευσης που αφουγκράζονται τις ανάγκες που προκύπτουν στον κάθε εργασιακό χώρο και δημιουργούν καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στους στόχους των εταιρειών. Οι κατηγορίες των θεματικών ενοτήτων αυξάνονται και διευρύνονται διαρκώς, καθώς ακούμε τις ανάγκες των πελατών και των συνεργατών μας. Δημιουργούμε νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και συνάπτουμε νέες στρατηγικές συνεργασίες, πρωτοπορώντας στην ελληνική και διεθνή αγορά, εισάγοντας νέα προγράμματα που ακολουθούνται από διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η ΤÜV AUSTRIA ACADEMY έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 7.500 στελέχη του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα της χώρας μας σε περισσότερα από 300 εκπαιδευτικά προγράμματα που έχει οργανώσει, ενώ στο σύνολο ο αριθμός των εκπαιδευμένων στελεχών στην Ελλάδα ξεπερνά τα 23.000, και σε παγκόσμιο επίπεδο τα 110.000 στελέχη. H ΤÜV AUSTRIA ACADEMY χαίρει πια της εκτίμησης και αναγνώρισης της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας για την πρωτοπορία, την εξειδίκευση και την καινοτομία στα εκπαιδευτικά της προγράμματα.

Το μεγάλο στοίχημα: ΠαίρνοÜμε την προστασία δεδομένων προσωπικά

Ένα μεγάλο στοίχημα που μας έφερε στην κορυφή της προτίμησης των εταιρειών και των επαγγελματιών του χώρου και όχι μόνο, είναι το σχήμα πιστοποίησης του DPO Executive, που αφορά στην πιστοποίηση του Υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με αφορμή την έναρξη του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων 2016/679, το οποίο πρώτη η ΤÜV AUSTRIA ACADEMY έφερε στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο. Από τον Ιούνιο του 2017 έως και σήμερα έχουν υλοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη περισσότερα από σαράντα (40) τμήματα εκπαίδευσης εκπαιδεύοντας σχεδόν 1000 στελέχη του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.

Η Εκπαίδευση στην TÜV AUSTRIA ACADEMY: ΕκπαιδεύοÜμε για το καλύτερο

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους μας εμπιστεύονται, αλλά και σε αυτούς που θα έρθουν κοντά μας επενδύοντας στην επαγγελματική τους πορεία, όλοι εμείς στην TÜV AUSTRIA ACADEMY δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να αναπτύσσουμε εκπαιδευτικές υπηρεσίες, που ανταποκρίνονται στην μοναδικότητα των ανθρώπων και στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Φυσικά, πρώτα από όλους, η TÜV AUSTRIA ACADEMY αξιολογεί συνεχώς το εκπαιδευτικό και διοικητικό της προσωπικό και το επιμορφώνει συνεχώς βάσει των αξιολογήσεων των πελατών της, καθώς και του στρατηγικού της σχεδιασμού για την επίτευξη των στόχων της. Η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των εκπαιδευτικών της υπηρεσιών είναι ο θεμέλιος λίθος για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα διεξάγονται σε:

Φυσικές αίθουσες διδασκαλίας, στην έδρα της στην Αθήνα και στα παραρτήματά της στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και στην Κύπρο.

Φυσικές αίθουσες διδασκαλίας σε ξενοδοχεία και άλλους κατάλληλους εκπαιδευτικούς χώρους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Εικονικές αίθουσες διδασκαλίας μέσω διαδικτύου, μέσω πλατφορμών σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, TÜV AUSTRIA ACADEMY’s SMARTCLASS.

Σε χώρους επιχειρήσεων και οργανισμών που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν ομάδες στελεχών στον χώρο τους, εφόσον υπάρχουν οι σχετικές προϋποθέσεις διεξαγωγής (χώρος διδασκαλίας, εργαστήριο Η/Υ, εποπτικά μέσα παρουσιάσεων κ.ά.).

Επίσης, η TÜV AUSTRIA ACADEMY επενδύει διαρκώς στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, με ιδιαίτερη βαρύτητα στα σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και στις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης (e-learning).

Στοιχεία Διαφοροποίησης του Εκπαιδευτικού Τομέα της TÜV AUSTRIA HELLAS

Ο εκπαιδευτικός τομέας της TÜV AUSTRIA HELLAS είναι αναγνωρισμένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης – Επιπέδου 2, από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) [Α.Π. ΕΟΠΠΕΠ : 21325/2016, 30295/2016], ενώ είναι αναγνωρισμένος φορέας εκπαίδευσης από το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και έχει σχεδιάσει και υλοποιεί σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που αφορούν σε υπηρεσίες ασφαλείας. Σήμερα προσφέρει υψηλής αναγνώρισης και κύρους υπηρεσίες εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του κλάδου. Ταυτόχρονα, συνεργάζεται με ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το ΑΤΕΙ Πειραιά, κ.ά., παρέχοντας στους φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό, εξειδικευμένη τεχνική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σημερινό, σύγχρονο και ιδιαίτερα απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον. Επειδή η ανάγκη για διά βίου εκπαίδευση και πιστοποίηση είναι επιτακτική και πλέον είναι μονόδρομος, όλοι εμείς στην TÜV AUSTRIA ACADEMY έχουμε τη γνώση, την εξειδίκευση, την υποστήριξη, αλλά κυρίως το πείσμα και το μεράκι για να δώσουμε στους συνεργάτες μας το αποτέλεσμα που περιμένουν, συναντώντας με επιτυχία τις ανάγκες τους.

Η ομάδα της TÜV AUSTRIA HELLAS
Κατερίνα Μοσχούς, Υπεύθυνη Πωλήσεων, 
TÜV AUSTRIA ACADEMY 
Εύα Κορδούτη, Πωλήσεις, 
TÜV AUSTRIA ACADEMY 
Βίκη Μακραντώνη, Συντονίστρια 
του Γραφείου Εκπαίδευσης, 
TÜV AUSTRIA ACADEMY 
Αλεξάνδρα Νάση, Βοηθός Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού,
Εταιρικής Υπευθυνότητας & Επικοινωνίας, 
TÜV AUSTRIA HELLAS 

Πηγή: hrpro.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ