Μιχάλης Τσιμπρής Ι Διαδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών – Διαχειριστής Εταίρος «Σουριαδάκης – Τσιμπρής»

Ο Μιχάλης Τσιμπρής είναι Διαχειριστής Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Σουριαδάκις Τσιμπρής και ηγείται του τμήματος του Εταιρικού και Χρηματοοικονομικού Δικαίου. 

Διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στο Κανονιστικό Πλαίσιο του Χρηματοοικονομικού Τομέα και του Δικαίου της Κεφαλαιαγοράς, στο Τραπεζικό και  Ασφαλιστικό Δίκαιο, καθώς και στις Συγχωνεύσεις και Εξαγορές. 

Έχει λάβει ενεργά μέρος σε κάποιες από τις σημαντικότερες συναλλαγές στην  ελληνική Κεφαλαιαγορά, όπως στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ μέσω χρηματιστηριακών  συναλλαγών, την εξαγορά του Αλουμινίου της Ελλάδος από τον Όμιλο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ  και την πώληση της Cosmote. 

Ως νομικός σύμβουλος της Allianz Ελλάδος επί σειρά ετών έχει επίσης σημαντική  εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα του Ασφαλιστικού Δικαίου. 

Το 2002 ήταν μέλος της Επιτροπής για την Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την  Κεφαλαιαγορά του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και έκτοτε ορίζεται τακτικά μέλος  ad-hoc επιτροπών, παρέχοντας συμβουλές για σημαντικά κανονιστικά ζητήματα της  Κεφαλαιαγοράς ή συμμετέχοντας στην επεξεργασία νομοσχεδίων για υποβολή στο  Κοινοβούλιο. 

Έχει εκδώσει μία συλλογή νομοθετικών κειμένων και κανονισμών για το  Χρηματιστήριο και την Κεφαλαιαγορά (Η Νομοθεσία της Κεφαλαιαγοράς, Έβδομη  Έκδοση 2008). Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον οικονομικό τύπο και σε νομικά  περιοδικά. 

Είναι κάτοχος LLM από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard και  διδακτορικού διπλώματος από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Διατριβή: «Δημόσια Πρόταση Αγοράς Μετοχών», εγκρίθηκε το 1994) και είναι μέλος  του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (από το 1987).

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ