ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ: Πρώτη στην κούρσα διάθεσης βιομεθανίου στην Ελλάδα το 2024

Μια ενδιαφέρουσα είδηση προέκυψε από την πρόσφατη έκθεση για την εφοδιαστική αλυσίδα και τα Logistics που αφορά τη θέση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, σε σχέση με την διάθεση βιομεθανίου, το οποίο συγκαταλέγεται τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στις πιο ισχυρές εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε σχετικό πάνελ ο Επικεφαλής Διευθυντής Αεριοκίνησης & Απομακρυσμένων Πελατών CNG/LNG της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Πέτρος Πάνου, από πλευράς εταιρείας είναι όλα έτοιμα για την διακίνηση βιομεθανίου στην Ελλάδα μέσα στο 2024 από πρατήρια Fisikon.

Ο Διευθυντής Αεριοκίνησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας τόνισε σχετικά: «Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα αλλά και του αύριο. Το CNG θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να αποτελεί μια αξιόπιστη, οικονομική και φιλική προς το περιβάλλον λύση για τους οδηγούς, ενώ οι υποδομές για τη μεταφορά και την διάθεσή του θα συνεχίσουν να παίζουν ρόλο στην πορεία για την πλήρη απανθρακοποίηση των ενεργειακών μας συστημάτων».

Αποκάλυψε, δε, ότι: «Σκοπεύουμε επίσης να είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που θα ξεκινήσουμε την παραγωγή βιομεθανίου για διάθεση το 2024 από Πρατήρια Fisikon ως bioCNG. Μπορούμε, επομένως, με σιγουριά να πούμε πως υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και οι λύσεις για μια βιώσιμη πορεία προς την απανθρακοποίηση των μεταφορών.»

Επιπλέον, ο κ. Πάνου, τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της αστικής διανομής των εναλλακτικών καυσίμων και ειδικότερα στα δίκτυο του Fisikon που έχει διαμορφώσει η ΔΕΠΑ Eμπορίας προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της αστικής διανομής αλλά και των μεταφορών γενικότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βιομεθάνιο σαν ενεργειακό υλικό φθάνει σε σύνθεση και ενεργειακή ισχύς πολύ παρόμοια με αυτή του φυσικού αερίου.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ήδη να χρησιμοποιηθεί για τους ίδιους σκοπούς, όπως η έγχυσή του σε δίκτυα αερίου και η χρήση του ως φυσικό αέριο σε διαφορετικές αναλογίες ή ως καύσιμο για οχήματα.

Εκάλλου, κατά τους φυσικούς επιστήμονες, η παραγωγή βιομεθανίου είναι πιο βιώσιμη, αφού σε αυτή χρησιμοποιείται μεγάλη ποικιλία πρώτων υλών, ι τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά των οποίων ποικίλουν, αλλά γενικά θεωρείται ως μορφή ενέργειας πολύ πιο φιλική προς το περιβάλλον, από ό,τι η χρήση πηγών ορυκτών καυσίμων.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ