ΕΛΠΕ: Βραβείο «CSR Corporate Brand της Χρονιάς» για τον Όμιλo, στα “Hellenic Responsible Business Awards 2022”

Με συνολικά πέντε (5) σημαντικά βραβεία τιμήθηκε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατά την τελετή απονομής των “Hellenic Responsible Business Awards 2022”, που επιβραβεύουν την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, τη βιώσιμη περιβαλλοντική και κοινωνική πολιτική, αλλά και τις σημαντικές πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας. Για άλλη μια χρονιά, ο Όμιλος ξεχώρισε για τις συνολικές επιδόσεις του, ενώ ανάμεσα στις άλλες μεγάλες διακρίσεις, ξεχωριστή ήταν και η ανάδειξη των ΕΛΠΕ ως CSR Corporate Brand της Χρονιάς, καθώς τα προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποίησε ο Όμιλος συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία!

«Η βράβευση αυτή αποτελεί αναγνώριση της συστηματικής προσπάθειας που συντελείται καθημερινά, εδώ και χρόνια. Η λειτουργία βάση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της εταιρικής υπευθυνότητας, είναι χαραγμένη στο DNA του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ», δήλωσε η Διευθύντρια Εταιρικής Ευθύνης κα Γεωργία Λασανιάνου, προσθέτοντας: «Ο Όμιλος ΕΛΠΕ μετασχηματίζεται με γοργά και σταθερά βήματα προς ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον, βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του. Ο Όμιλος έχει δεσμευτεί, και το πράττει διαχρονικά, να είναι πάντα παρών εκεί όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη, στηρίζοντας εμπράκτως την ελληνική κοινωνία και οικονομία, δημιουργώντας αξία στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.»

Εκτός της διάκρισης ως CSR Corporate Brand της Χρονιάς, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έλαβε, επίσης, τα ακόλουθα σημαντικά βραβεία:

•             Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Πρότυπο Επένδυσης» (Τοπικής / Περιφερειακής, ή  Εθνικής Εμβέλειας), για την κατασκευή στην περιοχή της Κοζάνης του μεγαλύτερου έργου ΑΠΕ στην Ελλάδα και ενός από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ευρώπη.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς φτάνει στα 204,3 MW, αποτελεί έργο πνοής για τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας και, παράλληλα, σηματοδοτεί την ταχεία μετάβαση του Ομίλου ΕΛΠΕ σε νέες «πράσινες» μορφές ενέργειας.

•             Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη», για τη θωράκιση πληγέντων περιοχών από τις πυρκαγιές του 2021, με 100% οικολογικά αντιδιαβρωτικά έργα.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανέλαβε και υλοποίησε κρίσιμα αντιδιαβρωτικά έργα για τη θωράκιση της καμένης έκτασης και την αναγέννηση του φυσικού περιβάλλοντος στη Βαρυμπόμπη Αττικής και στον Σχίνο Κορινθίας. Τα έργα είναι 100% οικολογικά, με τα υλικά των κατασκευών να προέρχονται αποκλειστικά από τα καμένα δέντρα της περιοχής.

•             Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Αριστεία στη Συνεργασία» (Συνεργασία Επιχείρησης & Τοπικής Κοινότητας / Κράτους), για την κατασκευή τριών πλήρως προσβάσιμων παιδικών χαρών με στοιχεία ΑΠΕ, για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων 1821-2021, ο Όμιλος ΕΛΠΕ κατασκεύασε τρεις (3) πλήρως εξοπλισμένες παιδικές χαρές στους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Η συγκεκριμένη δωρεά εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΕΚΕ του Ομίλου, για τη βελτίωση των υποδομών στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται.

•             Ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας».

O Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δημοσιοποιεί από το 2005 Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης & Εταιρικής Υπευθυνότητας, με στόχο να συμβάλει στην καλύτερη επικοινωνία και ενημέρωση των κοινωνικών εταίρων. Ο Απολογισμός είναι ευθυγραμμισμένος με την αποστολή και τις αξίες του Ομίλου και αποτυπώνει τον υπεύθυνο τρόπο λειτουργίας του στη βάση των υψηλότερων προτύπων βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Η τελετή απονομής των βραβείων “Hellenic Responsible Business Awards” που διοργανώθηκε για 7η χρονιά από την Boussias, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», υπό την αιγίδα των Υπουργείων, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και του ΣΕΒ.

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου/Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ