Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Save the Date: 3rd Athens ESG Forum I Accelerating the Sustainable Finance Agenda

20 Ιουνίου 2023 @ 08:00 - 17:00

Είναι χαρά μας να ανακοινώνουμε την ημερομηνία διεξαγωγής του Athens ESG Forum 2023, στις 20 Ιουνίου. Μάλιστα, στην 3η του διοργάνωση και για πρώτη φορά μετά την πανδημία, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε φυσικό χώρο, που θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Κλείστε θέση  – Super Early Bird εδώ

Λίγα λόγια για τη θεματολογία του φετινού συνεδρίου

 

“Πλέον το ESG αφορά κάθε επιχείρηση, από τη μεγάλη εισηγμένη μέχρι τη μικρομεσαία”

Κεντρικό θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Accelerating the sustainable finance agenda», καθώς η επικείμενη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για το corporate sustainability reporting (CSRD) αναμένεται να δράσει ως καταλύτης για τη βιώσιμη μετάβαση. H οδηγία, που αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία ένα σημαντικό βήμα προς τη μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία, υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να καταθέτουν ετήσια έκθεση αναφοράς βιωσιμότητας, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές των ESRS (EU Sustainability Reporting Standards).

 

Το 2024 είναι μια χρονιά ορόσημο για την εφαρμογή της οδηγίας από τις μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις, ενώ το 2026 το πλαίσιο θα επεκταθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επηρεάζοντας την αλυσίδα αξίας στο σύνολό της. Απώτερος στόχος της ευρωπαϊκής πολιτικής, κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον και να συνεισφέρει στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει ο ΟΗΕ.

Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη διαμορφώνεται ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον, με τις ελληνικές επιχειρήσεις να ξεκινούν από μειονεκτική θέση έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών τους, αφού η Ελλάδα υστερεί σε υποδομές, και να κινδυνεύουν να αποκλειστούν από το τραπεζικό σύστημα ή να επιβαρυνθούν µε επιπλέον κόστος χρηματοδότησης σε σχέση µε επιχειρήσεις που θα παρουσιάζουν ικανοποιητική συμμόρφωση στις οδηγίες της ΕΕ.

 

Γιατί το Athens ESG Forum ξεχωρίζει

Το Athens ESG Forum έχει καθιερωθεί ως μια ετήσια συνάντηση κορυφής, στην οποία εκπρόσωποι φορέων και υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων συζητούν για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις υπεύθυνες επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό:

  • Φιλοξενεί ομιλητές από σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι μεταφέρουν στο ελληνικό κοινό εξελίξεις σε πολιτικά και κανονιστικά θέματα, καθώς και εμπειρίες από την εφαρμογή του ESG σε άλλες χώρες.
  • Αποτελεί το πρώτο συνέδριο για το ESG στη χώρα μας, με ολοκληρωμένη προσέγγιση 360ο στη θεματολογία και με όλους τους stakeholders να συμμετέχουν στον διάλογο.
  • Υποστηρίζεται από σημαντικούς φορείς και οργανισμούς όπως: Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, ΕΘΕ Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, ΕΕΤ Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ΕΕΔΕΓΕ Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, ΕΒΕΑ Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, CSR Hellas, καθώς και από Ακαδημαϊκά Ιδρύματα.

Δημιουργεί έναν πρακτικό οδικό χάρτη για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, για τη χάραξη πορείας προς την βιωσιμότητα, περιγράφοντας τις επίκαιρες προκλήσεις, τις προϋποθέσεις και τα οφέλη της μετάβασης.

Μάθετε περισσότερα εδώ

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Ιουνίου 2023
Ώρα:
08:00 - 17:00