Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Τριήμερο αφιέρωμα – Έκθεση βιβλίου

3 Δεκεμβρίου 2010 @ 00:00 - 5 Δεκεμβρίου 2010 @ 00:00

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Ίδρυμα Ευγενίδου, 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2010
 
Το Ίδρυμα Ευγενίδου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει Έκθεση βιβλίου, με βιβλία Ελλήνων και Ξένων συγγραφέων που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στη συνθήκη της αναπηρίας και απευθύνονται:
 
α) σε παιδιά και εφήβους,
β) σε εκπαιδευτικούς, κυρίως νηπιαγωγούς και δασκάλους, αλλά και
γ) σε ενήλικες, είτε είναι γονείς είτε όχι.
 
Η Έκθεση πλαισιώνεται από βιβλιοπαρουσιάσεις, αφηγηματικά δρώμενα και θεατρικές δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και θα γεμίσουν τους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου με ζωντάνια και πολύ κέφι!
 
Κεντρικός στόχος του τριημέρου είναι μέσω της γνωριμίας με αυτά τα βιβλία, να συμβάλουμε στην αφύπνιση της κοινωνίας με στόχο την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων σχετικά με τους ανθρώπους με αναπηρία. Σημαντική θεωρείται η προσέγγιση των παιδιών, ώστε να υιοθετήσουν μία συμπεριφορά σεβασμού για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.
 
Αφορμή για το τριήμερο αποτελεί η Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία της 3ης Δεκεμβρίου με την επίγνωση ότι η αποδοχή των δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία δεν πρέπει να περιορίζεται στην ημέρα αυτή. Με αυτό το σκεπτικό το Ίδρυμα Ευγενίδου καταβάλλει μία γενικότερη προσπάθεια για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των ανθρώπων με αναπηρία.
 
Σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα για παράλληλη διερμηνεία όλων των εκδηλώσεων στην Ελληνική νοηματική γλώσσα κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης. Τονίζεται επίσης ότι σε όλους τους ορόφους των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι εφικτή η μετακίνηση χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου, ενώ υπάρχει προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής.
 
Η Έκθεση βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Βιβλιοθήκης, όπως και το σύνολο των εκδηλώσεων πλην της θεατρικής παράστασης, η οποία θα λάβει χώρα στο περιστύλιο του δευτέρου ορόφου του Ιδρύματος (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11).
 
Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι ελεύθερη. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210 946 9631 και 210 946 9632, Δευτέρα έως Πέμπτη, από 08:30 έως 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, από 08:30 έως 14:00.
 
Για την Έκθεση βιβλίου, η Βιβλιοθήκη θα λειτουργεί και τις τρεις ημέρες από τις 8:30 έως τις 20:00.
 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
3 Δεκεμβρίου 2010 @ 00:00
Τέλος:
5 Δεκεμβρίου 2010 @ 00:00