Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ακολουθήστε το bookwave 2014 στο Μουσείο Μπενάκη

14 Νοεμβρίου 2014 @ 00:00 - 21 Νοεμβρίου 2014 @ 00:00

bookwave-2014
Το bookwave 2014, η πρωτότυπη δράση με σκοπό την προσφορά καινούριων παιδικών βιβλίων σε βιβλιοθήκες νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της Αττικής, θα φιλοξενηθεί και φέτος από τις 14 ως τις 21 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, Κτήριο Οδού Πειραιώς.

To bookwave οργανώνεται από το Library4all, την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, προσηλωμένη στη διά βίου μάθηση και την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

To πρώτο bookwave, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο, συγκέντρωσε 6.000 βιβλία και βοήθησε 134 σχολεία στην Αττική. Υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, φορείς, ιδιωτικά σχολεία, ιδρύματα και ΜΜΕ στην Ελλάδα, καθώς και από το Project Cicero, μία ανάλογη δράση συλλογής βιβλίων για σχολεία της Νέας Υόρκης. Η επιτυχία του ήταν τέτοια που ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.

Γιατί bookwave;
Για να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν το διάβασμα, να αποκτήσουν αναγνωστικές συνήθειες και να γίνουν καλύτεροι αναγνώστες. Επιθυμία μας είναι να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη πρόσβαση των παιδιών σε βιβλία, εμπλουτίζοντας βιβλιοθήκες σχολείων.

Θέλετε να προσφέρετε βιβλία;
Μπορείτε και εσείς να στηρίξετε το bookwave 2014, προσφέροντας καινούρια βιβλία, που αγοράζετε από τα συνεργαζόμενα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία για το bookwave. Το bookwave δέχεται επίσης βιβλία που θα συγκεντρώσουν σχολεία της Αττικής μέσα από τις δικές τους δράσεις (book drives).

Εκδοτικοί οίκοι, ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία ακολουθούν το bookwave
Από τις 14 Οκτωβρίου θα λειτουργεί στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία Cosmote, Ιανός, Παπασωτηρίου και Public, ένα link με την ένδειξη bookwave 2014.  Πατώντας το κουμπί, βρίσκεστε μπροστά σε επιλογές από μία “λίστα επιθυμιών” (wish list) που προτείνουν για το bookwave 24 εκδοτικοί οίκοι και μπορείτε από εκεί να πραγματοποιήσετε την αγορά σας.

Οι εκδοτικοί οίκοι που μετέχουν στη δράση:
Άγκυρα, Αίολος, Αιώρα, Bell, Γκοβόστης, GEMA, Διάπλαση, Διόπτρα, Εκδόσεις Κόκκινο, Επόμενος Σταθμός, Ίκαρος, Καλειδοσκόπιο, Καρυδάκη, Καστανιώτης, Κέδρος, Μεταίχμιο, Μίνωας, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Polaris, Σαββάλας, Στρατίκη, Susaeta και Ψυχογιός.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το bookwave 2014;
Το bookwave 2014 θα πραγματοποιηθεί από τις 14 ως τις 21 Νοεμβρίου. Η συγκέντρωση και ταξινόμηση των βιβλίων που θα προσφερθούν από ιδιώτες και εταιρείες μέσω των ηλεκτρονικών βιβλιοπωλείων, καθώς και από σχολεία, θα γίνει από τις 14 ως τις 19 Νοεμβρίου. Η διάθεση των βιβλίων στα σχολεία, που θα έχουν εκδηλώσει το σχετικό ενδιαφέρον, θα γίνει στις 20 και 21 Νοεμβρίου. Στις 21 Νοεμβρίου το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη οργανώνει σε συνεργασία με το Library4all δωρεάν εργαστήρια για εκπαιδευτικούς.

Πώς λειτουργεί το bookwave;
Νηπιαγωγοί και δάσκαλοι έρχονται σε επαφή με το Library4all και δηλώνουν ότι επιθυμούν να αποκτήσουν βιβλία για να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.  Η περσινή εμπειρία κατέδειξε την ιδιαίτερη ευαισθησία των εκπαιδευτικών, αλλά και τις μεγάλες ανάγκες ιδιαίτερα των σχολείων που βρίσκονται στις ασθενέστερες οικονομικά περιοχές της Αττικής.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
14 Νοεμβρίου 2014 @ 00:00
Τέλος:
21 Νοεμβρίου 2014 @ 00:00