Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το πρώτο Workshop του Mediterranean Center for Food Security and Sustainable Growth (MED-SEC)

20 Μαΐου 2015 @ 00:00 - 22 Μαΐου 2015 @ 00:00

H Impressme creative communication ανέλαβε, ως χορηγός επικοινωνίας, την επιμέλεια και τον δημιουργικό σχεδιασμό του υλικού για το πρώτο workshop του Mediterranean Center for Food Security and Sustainable Growth (MED-SEC, www.med-sec.org), με τίτλο “Investment and Financing along the Agro Food Value Chain for Food Security and Sustainability” το οποίο θα διοργανωθεί στην Αθήνα, στις 20 – 22 Μαΐου και αφορά στις επενδύσεις και στη χρηματοδότηση της Αγρο-Διατροφικής Αλυσίδας με στόχο την Επισιτιστική Ασφάλεια και Αειφορία.

Η επίτευξη της ασφάλειας των τροφίμων είναι ο δεύτερος στόχος του ΟΗΕ για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, οι χώρες της Νότιας Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής (περιοχή ΜΕΝΑ), αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις σχετικά με την Επισιτιστική Ασφάλεια. Οι χώρες αυτής της περιοχής πρέπει όχι μόνο να παράγουν περισσότερα τρόφιμα για να ανταποκριθούν στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης λόγω της ταχείας αύξησης του πληθυσμού και των εισοδημάτων, αλλά και της σοβαρής πίεσης που δέχονται τα αγρο-διατροφικά συστήματα τα συστήματα  από την αλλαγή του κλίματος, την παρατηρούμενη αλλαγή στο διατροφικό πρότυπο και από την υπερ εκμετάλλευση  των φυσικών πόρων.

Το Workshop έχει ως σκοπό να προσεγγίσει την Επισιτιστική Ασφάλεια μέσω της έννοιας των Global Value Chains, δίνοντας έμφαση στις επενδύσεις και τη χρηματοδότηση.

Το Workshop θα παρέχει ένα φόρουμ για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη χρήση της έννοιας των agro-food value chains στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Για να δείτε το πρόγραμμα του Workshop κάντε κλικ εδώ


Λεπτομέρειες

Αρχή:
20 Μαΐου 2015 @ 00:00
Τέλος:
22 Μαΐου 2015 @ 00:00