Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: 5 ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

24 Μαΐου 2018 @ 00:00 - 25 Μαΐου 2018 @ 00:00

Στις 24 – 25 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, το 5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων, το οποίο, περιλαμβάνει συναντήσεις Β2Β μεταξύ Ελλήνων παραγωγών τροφίμων και ποτών, καθώς και αγροτικών συνεταιρισμών με γερμανικές χονδρεμπορικές και λιανεμπορικές επιχειρήσεις. Το Φόρουμ, το οποίο  θέτει ως στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στον αγροδιατροφικό τομέα, συνδιοργανώνουν, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, η εταιρία–μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία έχει εξασφαλίσει για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χωρική της αρμοδιότητα τη συμμετοχή στις B2B συναντήσεις για τις γερμανικές εταιρίες, θέλοντας να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα και την ενδυνάμωση του εξωτερικού εμπορίου. 

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις, που θα γίνουν τη δεύτερη μέρα του φόρουμ, αφορούν προϊόντα όπως  ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, γλυκαντικά, μέλι και προϊόντα μελιού, αρωματικά φυτά, ξηρούς καρπούς κ.α., ενώ στο πλαίσιο του φόρουμ έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των Γερμανών εισαγωγέων σε τοπικές επιχειρήσεις. 

Σημειώνεται ότι το Φόρουμ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Λαμιέων.

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Marc Bogdahn, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, Αθανάσιος Συριανός και ο Διευθύνων Σύμβουλος της BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, Βασίλης Γούναρης. Στη διάρκεια του Φόρουμ θα μιλήσουν οι: Ελένη Κολιοπούλου, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, Ελίνα Ριζάκου, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνη Marketing της εταιρίας Γ.Κ ΡΙΖΑΚΟΣ., Αλέξανδρος Αραμπατζής, Γενικός Διευθυντής WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Νίκος Κατσαρός, τ. Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και ∆ιευθυντής Τμήματος ∆ιατροφολογίας του New York College, Μιχαέλα Μπαλή, Εκπρόσωπος για την Ελλάδα & Κύπρο του Γερμανικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (GTAI), Δρ. Αντώνης Περδικάρης, Project Manager, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ, Συντονιστής Κλαδικής Ομάδας Εργασίας Μελών Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με θέμα: «Τρόφιμα», Αριστοτέλης Καρβέλας, Πρόεδρος Συνδέσμου Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού και Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, Διαχειριστής Εναλλακτικών Επενδύσεων, Attica Finance.

Στο πλαίσιο του φόρουμ θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των γερμανικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στις εργασίες του καθώς και συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των ελληνικών και γερμανικών εταιριών.

Την πρώτη μέρα του Φόρουμ θα παρατεθεί δείπνο για τους συμμετέχοντες στο ΕΠΑΥΛΙΣ-ΚΤΗΜΑ ΤΣΙΡΩΝΗ. 

Χορηγοί του 5ου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Τροφίμων είναι οι εταιρίες: Γ.Κ.ΡΙΖΑΚΟΣ και WIN Σύμβουλοι Ανάπτυξης. Χορηγοί επικοινωνίας: ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, STAR Κεντρικής Ελλάδος, C4B.TV – Contacts for Business, Agrenda και agronews.gr, Αγροτική Έκφραση, ΑγροΤύπος  Α.Ε., agrotypos.gr και Περιοδικό Γεωργία Κτηνοτροφία, Ελληνική Γνώμη, Ύπαιθρος Χώρα και ypaithros.gr. Χορηγοί Προϊόντων και Υπηρεσιών: Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, Ευάμπελος Γη και Hellenic Seaways.

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε στο 5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων. H συμμετοχή είναι δωρεάν.

Δείτε το Πρόγραμμα εδώ

Για τη συμμετοχή σας στο Φόρουμ και στο δείπνο στις 24.05, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, το αργότερο μέχρι τις 21 Μαΐου 2018. Για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία απευθυνθείτε στην κα Ε. Λιούτα, τηλ. 210 64 19 038 και κα Α. Θεοφανίδου, τηλ. 210 64 19 025, κιν.: 6944 266 603.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
24 Μαΐου 2018 @ 00:00
Τέλος:
25 Μαΐου 2018 @ 00:00