Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

3ο Διεθνές Συνέδριο ΕΕΔΣΑ: Στοχεύοντας σε μια Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων

30 Οκτωβρίου 2009 @ 00:00 - 31 Οκτωβρίου 2009 @ 00:00

3%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%ce%b5%ce%b4%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%b5%cf%8d%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%82

Η Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στο επίκεντρο των συνομιλιών στις 30 & 31 Οκτωβρίου, 2009 (Ίδρυμα Ευγενίδου)

Πρόσκληση
(Αρχείο: PDF, Μέγεθος: 363,69 KB)

Στην επίσημη ανακοίνωση της διεξαγωγής του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου της με θέμα «Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων: Στοχεύοντας σε μια Κοινωνία Μηδενικών Αποβλήτων» (30 & 31 Οκτωβρίου 2009, Ίδρυμα Ευγενίδου) που τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΚΕ προέβη χθες η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) σε προγραμματισμένη Συνέντευξη Τύπου στην ΚΕΔΚΕ.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε με χαιρετισμό του ο κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, Πρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Λαμιέων, ενώ τη διοργάνωση του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου και της θεματολογίας που πραγματεύεται ανακοίνωσαν οι κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πρόεδρος ΕΕΔΣΑ, κ. Κωνσταντίνος Μπούρκας, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, και κ. Κάτια Λαζαρίδη, Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Συνεδρίου.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να αποτελέσει βήμα συζήτησης και διαβούλευσης ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα, τον επιχειρηματικό κόσμο και τους φορείς της κεντρικής και της τοπικής διοίκησης, για την προώθηση λύσεων ολοκληρωμένης & βιώσιμης διαχείρισης των αποβλήτων. Επιπλέον, το Συνέδριο εστιάζει στις αλλαγές που συμβαίνουν στο πεδίο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο της Ευρώπης των 27, κάτω από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας για τη διαχείριση των αποβλήτων και των φυσικών πόρων.

Το κύριο μέρος της Συνέντευξης Τύπου εστίασε στις ειδικά διαμορφωμένες θεματικές ενότητες του Συνεδρίου που δημιουργήθηκαν ώστε να καλύψουν ευρέως το θέμα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων. Πιο αναλυτικά: ΦοΔΣΑ – Παρόν & Μέλλον, Περιορισμός Παραγωγής Αποβλήτων, Ανακύκλωση – Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης, Μέθοδοι βιολογικής επεξεργασίας, Ενεργειακή Αξιοποίηση Αποβλήτων, Τελική Διάθεση (ΧΑΔΑ, ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ), Συλλογή – Μεταφορά – Μεταφόρτωση, Διαχείριση Επικίνδυνων Αποβλήτων, Διαχείριση Αδρανών Αποβλήτων, Χρηματοδοτήσεις έργων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Συμμετοχή & Ευαισθητοποίηση Πολιτών.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι μεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου θα είναι οι διεθνούς κύρους επιστήμονες κ. Ana Loureiro, πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας για θέματα Επικοινωνίας της ISWA και κ. Stephane Buffetaut, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου για τα Βιοαποδομήσιμα Απόβλητα.

Επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο και έργο που επιτελεί η ΕΕΔΣΑ στο πλέον επίκαιρο θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, ο κ. Γ. Κοτρωνιάς, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η θετική ανταπόκριση της ΚΕΔΚΕ να υποστηρίξει το Συνέδριο, θέτοντάς το υπό την αιγίδα της, αποδεικνύει ότι για την Τοπική Αυτοδιοίκηση η ολοκληρωμένη και ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας και προτεραιότητας.

Στην ομιλία του ο κ. Κ. Αραβώσης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένας φορέας όπως η ΕΕΔΣΑ στην ουσιαστική βελτίωση της Διαχείρισης των Απορριμμάτων στη χώρα μας.

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ αποσκοπεί να αναδείξει τόσο τις απόψεις της επιστημονικής κοινότητας, όσο και του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού πολιτικού χώρου. «Στο Συνέδριο αυτό, εκτός από τις θέσεις της επιστημονικής κοινότητας σε όλα τα επίκαιρα ζητήματα, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το ρόλο του υπό σύσταση Υπουργείου Περιβάλλοντος και την ενίσχυση του ρόλου των ΦοΣΔΑ, τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων και των ΜΚΟ.

Τέλος, θα υπάρξουν εισηγήσεις για τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις καθώς και για τον τρόπο εξασφάλισής τους», επεσήμανε ο κ. Κ. Μπούρκας, συμπληρώνοντας: «Για το σκοπό αυτό έχουμε επιδιώξει την από κοινού συμμετοχή επιστημόνων, μελών της Ελληνικής Βουλής, εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αλλά και Φορέων που ασχολούνται ενεργά με τη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων για να ανταλλάξουν απόψεις κατά τη διάρκεια συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης».

Από πλευράς της, η κα Κ. Λαζαρίδη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το σημείο ‘μηδέν’ έχει πλέον παρέλθει! Το φλέγον ζήτημα των στερεών αποβλήτων είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και τώρα είναι η στιγμή που δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς οφείλουν παράλληλα να εστιάσουν στην υιοθέτηση λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης. Το 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ έρχεται να δώσει βήμα για διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, αλλά και να παρουσιάσει τις πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες και μελέτες σε καίριους τομείς όπως: η βιολογική επεξεργασία και η ενεργειακή αξιοποίηση των αποβλήτων (με θερμικές και βιολογικές μεθόδους) και η τελική διάθεσή τους (ΧΥΤΑ & ΧΑΔΑ), η διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων, καθώς και η συλλογή, μεταφορά και μεταφόρτωση των απορριμμάτων».

Το 3ο Διεθνές Συνέδριο της ΕΕΔΣΑ τελεί υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΚΕ. Χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι εταιρείες ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε., ενώ Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες ΕΠΕΜ, ΕΠΤΑ, ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. (εταιρεία του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς), ΤΙΤΑΝ και ARVIS. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός REAL FM, η εφημερίδα REAL NEWS, τα περιοδικά ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 21, ECOTEC, SPONSOR IT, WATER & WASTE και τo ενημερωτικό portal www.econews.gr. Τη διοργάνωση του Συνεδρίου έχει αναλάβει η εταιρεία Connective WGSE.

 


Λεπτομέρειες

Αρχή:
30 Οκτωβρίου 2009 @ 00:00
Τέλος:
31 Οκτωβρίου 2009 @ 00:00