HELLENiQ ENERGY: Δράσεις 10 εκατ. ευρώ για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την υλοποίηση έργων σε υποδομές ευρείας χρήσης και θα υπάρξουν ενέργειες στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενόψει της χειμερινής περιόδου, με δωρεάν παροχή καυσίμων θέρμανσης και κίνησης.

Ποσό ύψους 10 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η HELLENiQ ENERGY για να στηρίξει, με τρόπο ουσιαστικό, τους πληγέντες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες σε περιοχές της Θεσσαλίας.


Η HELLENiQ ENERGY θα χρηματοδοτήσει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων, που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην ανάκαμψη της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας σε όλη την πληγείσα Περιφέρεια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση έργων σε υποδομές ευρείας χρήσης, με στόχο την ταχύτερη ανασύσταση των πληγεισών περιοχών. Παράλληλα, θα υπάρξουν ενέργειες στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενόψει της χειμερινής περιόδου, με δωρεάν παροχή καυσίμων θέρμανσης και κίνησης.


Κεντρική θέση στο πρόγραμμα κατέχει η αποκατάσταση βασικών οδικών αξόνων που έχουν υποστεί πολύ σημαντικές καταστροφές, ώστε να διευκολυνθούν οι μεταφορές και η απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων.

Η εξειδίκευση των επιμέρους δράσεων που θα χρηματοδοτηθούν από την HELLENiQ ENERGY σχεδιάζεται σε συνεργασία με την Πολιτεία, τα συναρμόδια Υπουργεία και τους τοπικούς φορείς, με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες ανά περιοχή.

Μάλιστα, για τη μεγιστοποίηση του οφέλους της κάθε ενέργειας προς την τοπική κοινωνία, όλες οι δράσεις θα υλοποιηθούν απ’ ευθείας από την HELLENiQ ENERGY, με στόχο τη μείωση του χρόνου ολοκλήρωσής τους και την άρτια χρήση των πιο σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων, ενώ κάποιες πρωτοβουλίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία και με άλλα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Επισημαίνεται ότι, η HELLENiQ ENERGY έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας όπου, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και μέσα από το δίκτυο των πρατηρίων της.

Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής εταιρικής υπευθυνότητας του Ομίλου, ο οποίος βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών, όπως έχει δείξει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν:

  • Η ολοκλήρωση αντιδιαβρωτικών έργων στα Γεράνεια Όρη, τη Βαρυμπόμπη Αττικής και τη Μάνδρα, ως αντιπλημμυρικό μέτρο, μετά από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2021 και του 2023.

  • Η κοινωνική συνεισφορά της HELLENiQ ENERGY κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, με προσφορά ύψους 8 εκατ. ευρώ για τη θωράκιση του ΕΣΥ και την αγορά κρίσιμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

  • Η προσφορά δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης, κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης τον περσινό χειμώνα, με το πρόγραμμα «Κύμα Ζεστασιάς», στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες στην Αττική και σε χιλιάδες πολυμελείς οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων.

Σε μια εποχή σημαντικών προκλήσεων, η HELLENiQ ENERGY παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, προς όφελος της κοινωνίας. Υποστηρίζει και υλοποιεί δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας, με επίκεντρο των άνθρωπο και με ισχυρό αποτύπωμα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, συμβάλλοντας στην πρόοδο του τόπου.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ