INTERAMERICAN : Aποχαιρετά τον ιδρυτή της, Δημήτρη Κοντομηνά

Ο θάνατος του Δημήτρη Κοντομηνά είναι μια μεγάλη απώλεια για όλους εμάς που ανήκουμε στην οικογένεια της INTERAMERICAN αλλά και για την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα. Από την ίδρυσή της το 1969, η INTERAMERICAN, η εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος, έγινε συνώνυμη της ασφάλισης στην Ελλάδα, καθιερώνοντας την ως μια από τις πιο ισχυρές επιχειρήσεις χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ένα από τα πιο εμβληματικά brands της χώρας. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς υπήρξε πρωτοπόρος, ανοίγοντας νέους δρόμους για την ανάπτυξη της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς για πάνω από τρεις δεκαετίες. Tο πάθος, η γενναιοδωρία, και η φροντίδα για τον άνθρωπο, είναι αξίες που μεταλαμπάδεψε σε όλους που αποτελούν μέλη της οικογένειας της INTERAMERICAN.

Ο Willem Van Duin, πρώην Πρόεδρος της ACHMEA, δήλωσε για τον θάνατο του Δημήτρη Κοντομηνά: «Είναι ευρέως γνωστό πως ο αείμνηστος Δημήτρης Κοντομηνάς, άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, της ευρύτερης επιχειρηματικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας. Ήταν ένας οραματιστής διεθνούς επιπέδου και επίσης ο πρώτος που αντιλήφθηκε τη διεθνοποίηση της ασφαλιστικής αγοράς, κατανοώντας πως ο κόσμος αλλάζει μέσω της παγκοσμιοποίησης και ότι οι αποστάσεις εκμηδενίζονται.  Ο Δημητρής Κοντομηνάς πίστευε ακράδαντα ότι οι άνθρωποι είναι η καρδιά κάθε εταιρείας και κάθε εγχειρήματος. Είχε ένα μοναδικό χάρισμα να εμπνέει, να παρακινεί και να  προκαλεί ενθουσιασμό στους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του, οι οποίοι ήταν αφοσιωμένοι και πίστευαν βαθιά στην INTERAMERICAN.

Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Δημήτρη Κοντομηνά και να συνομιλήσω μαζί του αρκετές φορές. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν ένας χαρισματικός ηγέτης με εξαιρετική επιχειρηματική οξυδέρκεια και βαθιά γνώση της ασφάλισης, με λαμπρές και καινοτόμες ιδέες. Χτίζοντας πάνω σε αυτά τα ισχυρά θεμέλια, η INTERAMERICAN έχει ευημερήσει και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, εμπνευσμένη από το όραμα και τις ισχυρές αξίες του Δημήτρη Κοντομηνά. Εκ μέρους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ACHMEA και εμού του ιδίου θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, δήλωσε «Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν ένας μοναδικός ηγέτης και οραματιστής. Δημιούργησε την INTERAMERICAN ως την πρώτη εταιρεία καθαρά προσανατολισμένη στην Ασφάλιση Ζωής. Ηγήθηκε της ιδιωτικής Ασφάλισης Υγείας και την ανέπτυξε μέσα από  σύγχρονες ιδιόκτητες ιατρικές υποδομές και υπηρεσίες Υγειονομικής Βοήθειας. Αντίστοιχα, δημιούργησε ένα μοναδικό σύστημα Οδικής Βοήθειας σε κάθε σημείο της χώρας μας. Ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων στην Ελλάδα. Ήταν πρωτοπόρος στην αξιοποίηση της δύναμης των ψηφιακών τεχνολογιών τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και στην παροχή υπηρεσιών προς όφελος των συνεργατών και των πελατών της INTERAMERICAN. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν μια λαμπερή προσωπικότητα, με πάθος για τη γνώση, την εκπαίδευση και την πρόοδο, θέτοντας καινούργιους και υψηλούς στόχους για την εταιρική ηγεσία. Κατείχε επανειλημμένα το αξίωμα του Προέδρου του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στην προώθηση των συμφερόντων του κλάδου και τιμήθηκε με τον ρόλο του Επίτιμου Προέδρου. Είχε έντονο ενδιαφέρον για το δημόσιο βίο και εξέφραζε την κοινωνική του ευαισθησία διαρκώς, μέσα από μια πληθώρα δράσεων και πρωτοβουλιών.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Πηγή άρθρου και εικόνας: Δελτίο Τύπου /Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ