Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πλατεία Ομονοίας, από την Interamerican

H Interamerican, στο πλαίσιο του έμπρακτου ενδιαφέροντός της για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλών, από τις 4 Μαΐου 2007 υποστηρίζει χορηγικά τη λειτουργία ενός από τα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, στο κομβικό σημείο της πλατείας Ομονοίας.

Το Κέντρο Ανακύκλωσης είναι μια ειδική κατασκευή μεγάλων διαστάσεων, στην οποία είναι ενσωματωμένα μηχανήματα συλλογής πλαστικών μπουκαλιών, μεταλλικών κουτιών και γυάλινων φιαλών. Ακόμη, διαθέτουν ειδικούς χώρους για την ανακύκλωση κινητών τηλεφώνων, μπαταριών, χαρτιού και πλαστικών συσκευασιών.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακύκλωσης, αποδίδεται στους ανακυκλωτές ανταποδοτικό κίνητρο ανά επιστρεφόμενη συσκευασία. Οι καταναλωτές μπορούν να δωρίσουν την αξία του ανταποδοτικού κινήτρου υπέρ κοινωνικού σκοπού. Η INTERAMERICAN επέλεξε την υποστήριξη του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ανθρώπων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) για την ενίσχυση του αγώνα κατά των ναρκωτικών. Παράλληλα, η χορηγός εταιρεία ενημερώνει σύντομα και απλά με έντυπα για τη σημασία που έχει η ανακύκλωση για το περιβάλλον, την ποιότητα και το κόστος ζωής, παρέχοντας και απλές οδηγίες σχετικής δράσης σε κάθε επισκέπτη του Κέντρου Ανακύκλωσης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Interamerican εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πράξεις Ζωής» για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, που η εταιρεία αναπτύσσει οργανωμένα στους ευαίσθητους τομείς της κοινωνικής ζωής και του περιβάλλοντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η INTERAMERICAN είναι η μόνη ασφαλιστική εταιρεία που έχει προσυπογράψει από το 2006 τη δεσμευτική διακήρυξη των χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων για το περιβάλλον (UNEP/FI) την οποία έχει εκδώσει και υποστηρίζει ο ΟΗΕ. Η Εταιρεία με αυτή τη δέσμευσή της εναρμονίζει φιλικά προς το περιβάλλον τις λειτουργικές πρακτικές της και εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για την ασφαλιστική συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της αναδυόμενης ευθύνης των επιχειρήσεων για τη ρύπανση και σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 35/2004.

Η συνολική διαχείριση και λειτουργία του Κέντρου Ανακύκλωσης γίνεται από τη συνεργαζόμενη με το Δήμο Αθηναίων εξειδικευμένη εταιρεία «ΤΕΧΑΝ Συστήματα Περιβαλλοντικής Εναλλακτικής Διαχείρισης».

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ