Ιnteramerican πρώτη σε φήμη ασφαλιστική εταιρεία, στον τομέα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας

Στις 29 Μαρτίου 2005, η Tradelink Reputation Management ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας που πραγματοποιεί για τη Φήμη των επιχειρήσεων, στην οποία για πρώτη φορά φέτος περιλαμβάνεται και η Φήμη λόγω Κοινωνικής Υπευθυνότητας.


Η έρευνα αυτή είναι κατά τεκμήριο αξιόπιστη και βασίζεται στην πρότυπη μεθοδολογία που έχει αναπτυχθεί από τη Harris Interactive. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Tradelink, η Interamerican κατατάσσεται ΕΒΔΟΜΗ σε Κοινωνική Υπευθυνότητα, μεταξύ των δέκα πρώτων επιχειρήσεων από το σύνολο του επιχειρηματικού φάσματος στην Ελλάδα και είναι η μοναδική στην δεκάδα ασφαλιστική εταιρεία.


Συγκεκριμένα, η κατάταξη των δέκα πρώτων επιχειρήσεων με την καλύτερη Φήμη στο τομέα της Κοινωνικής Υπευθυνότητας έχει ως εξής: 1. OTE, 2. Eurobank EFG, 3. Alpha Bank, 4. Antenna, 5. COSMOTE, 6. Vodafone, 7. Interamerican, 8. ΔΕΗ, 9. Intracom, 10. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.


Είναι σημαντικό ότι το 76% των ερωτηθέντων κατά την έρευνα δήλωσε ότι επηρεάζεται από την κοινωνική δράση των εταιρειών στην τελική επιλογή του για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θα αγοράσει. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το στοιχείο ότι στους πυλώνες της Κοινωνικής Υπευθυνότητας και του Εργασιακού Περιβάλλοντος βασίζεται, σύμφωνα με την έρευνα, το 49% της καλής Φήμης μιας εταιρίας.


Η διάκριση αυτή της Interamerican, καθώς επίσης και η ιδιαίτερη ευαισθησία της κοινής γνώμης στην κοινωνική προσφορά των επιχειρήσεων, δικαιώνουν την οργανωμένη προσπάθεια της Εταιρείας στον τομέα αυτόν, που εκφράζεται με ενέργειες και πρωτοβουλίες κοινωνικού αντικρίσματος μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής».


Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι η Interamerican, σύμφωνα με την κοινή γνώμη, περιλαμβάνεται και φέτος στην πρώτη 20άδα των επιχειρήσεων του τόπου με την συνολικά καλύτερη Φήμη ?και πάλι η μοναδική από τον ασφαλιστικό χώρο-, ενώ είναι σταθερά στην πρώτη 20άδα τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία διενεργείται η σχετική έρευνα της Tradelink.


Πηγή: Interamerican.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ