Άρθρα των κυρίων Peter Michel Heilmann και Μιχάλη Σπανού, Προέδρου και Διευθύνοντος Εταίρου της EuroCharity, στο «ΚΕΡΔΟΣ»

Με προοπτικές η κοινωνική επιχειρηματικότητα
«Η κοινωνική επιχειρηματικότητα έχει μεγάλη προοπτική στην Ελλάδα. Οι κοινωνικοί επιχειρηματίες μπορούν να ιδρύσουν εταιρείες που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν ενεργά στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν σήμερα τον τόπο, όπως η φτώχεια, η ανεργία, η κοινωνική αναταραχή, η παράνομη µετανάστευση, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και πολλά άλλα. Οι κοινωνικοί επιχειρηματίες είναι οι «μηχανές» της κοινωνικής αλλαγής και τα πρότυπα της δημόσιας διοίκησης. Είναι αυτοί που αλλάζουν το σύστημα!». Peter Michel Heilmann, Πρόεδρος, EuroCharity.

Αειφόρος ηγεσία σε καιρούς προκλήσεων
«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να αναλογιστούμε το ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι σύγχρονοι ηγέτες. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου ίσως ήταν οι κρισιμότερες της μεταπολιτευτικής περιόδου, καθώς οι Έλληνες πολίτες δήλωσαν με την ψήφο τους, συνειδητά όσο ποτέ άλλοτε, την πρόθεσή τους για ομοψυχία, ενότητα και υπευθυνότητα. Ψήφισαν με την ελπίδα ότι η πολιτική που θα εφαρμοστεί θα έχει ανθρώπινο πρόσωπο με κεντρικό άξονα την ευημερία της χώρας και των κατοίκων της. Επειδή πλέον δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, διάχυτη είναι η ανάγκη για ηγέτες που θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη του λαού στην Πολιτεία. Ήδη η πολύμηνη ακυβερνησία έβαλε σε δεύτερη μοίρα πρωτοβουλίες σχετικά με την κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον. Επομένως, ήρθε η ώρα για ένα κράτος ικανό να δώσει ανάσα στην επιχειρηματικότητα, να ευνοήσει συμπράξεις με επίκεντρο τον άνθρωπο και να στηρίξει την προοπτική της αειφόρου ανάπτυξης». – Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος, EuroCharity.

Παρακαλούμε όπως βρείτε συνημμένα τα άρθρα των κυρίων Peter Michel Heilmann και Μιχάλη Σπανού, όπως δημοσιεύτηκαν σήμερα, Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012, στο «ΚΕΡΔΟΣ».




<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ