Η ΔΕΠΑ, κύριος χορηγός στην ίδρυση του πρώτου Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου

Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Α.Ε., είναι ο κύριος χορηγός στη δημιουργία του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, στο χώρο «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στη λειτουργία του πρώτου Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στις 27 Ιανουαρίου 2013. Το Μουσείο προσκαλεί τον επισκέπτη να περιηγηθεί στο διατηρητέο χώρο, να εξερευνήσει τις σχεδόν άθικτες εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου, να μάθει για την ιστορία του φωταερίου μέσα από πλήθος αυθεντικών εκθεμάτων και παράλληλα να ανακαλύψει ένα έως σήμερα ξεχασμένο κομμάτι της ιστορίας της Αθήνας. Με την ίδρυσή του, προβάλλεται η ιστορική διαδρομή προς τον εκσυγχρονισμό της πρωτεύουσας, η βιομηχανική δραστηριότητα της εποχής και η μετάβαση της πόλης σε μία νέα εποχή ανάπτυξης με την αξιοποίηση της ενέργειας, κατά τα πρότυπα των ευρωπαϊκών πόλεων της περιόδου εκείνης.

Το εργοστάσιο φωταερίου ιδρύθηκε το 1857 για να φωτίσει τους δρόμους της Αθήνας και να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων της πρωτεύουσας. Το 1952 συστήνεται η Δημοτική Επιχείρηση Φωταερίου Αθηνών (ΔΕΦΑ), η οποία αναλαμβάνει την παραγωγή και διανομή του φωταερίου στο δίκτυο της πρωτεύουσας. Οι δεσμοί της ΔΕΠΑ με το χώρο δεν είναι καινούργιοι καθώς το 1997 η εταιρία εξαγόρασε τη ΔΕΦΑ, το δίκτυο της οποίας αποτέλεσε τη βάση για την περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου.

Με τη συμβολή στην ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου, η ΔΕΠΑ ακολουθεί με συνέπεια την πολιτική που έχει χαράξει στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και των δράσεων ανάδειξης της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ