Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο στη Τεχνόπολη

Στα πλαίσια υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας, η ΔΕΠΑ σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε ξενάγηση την Τετάρτη, 3 Απριλίου στο πρώτο βιομηχανικού Μουσείου στην Ελλάδα, στους χώρους του παλαιού εργοστασίου παραγωγής Φωταερίου στο Γκάζι, σε φοιτητές  της Σχολή Καλών Τεχνών συνοδεία της καθηγήτριας Μουσειολογίας κας. Ντ. Τζωρτζάκη.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές ξεναγήθηκαν, από τη την Δ/ντρια του μουσείου κ. Μ. Φλώρου στους χώρους του εργοστασίου, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα τεχνολογίας και βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, καθώς σώζεται το μεγαλύτερο μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων και σχεδόν ακέραιο ένα μεγάλο μέρος του μηχανολογικού του εξοπλισμού.

Οι δεσμοί της ΔΕΠΑ με το βιομηχανικό μουσείο συνδέονται από το 1997 με την εξαγορά της ΔΕΦΑ, το δίκτυο της οποίας αποτέλεσε τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου στην Αθήνα.

Η ΔΕΠΑ ως κύριος χορηγός, συνέβαλε ενεργά στην προσπάθεια αξιοποίησης και ανάδειξης του χώρου σε Μουσείο καλλιτεχνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ