Η διοίκηση της ACHMEA στην Αθήνα και στην INTERAMERICAN

Ψήφο εμπιστοσύνης και επιβράβευση της πορείας και της ηγετικής θέσης της INTERAMERICAN στην ελληνική ασφαλιστική αγορά αποτελεί η επιλογή της πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας ACHMEA να οργανώσει την συνάντηση σύσκεψης του Executive Board και του Supervisory Board στην Αθήνα, στα γραφεία της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο κ. Erik van de Merwe, Πρόεδρος του Supervisory Board και ο κ. Willem van Duin, Πρόεδρος του Executive Board της ACHMEA.

Τα μέλη των δύο συμβουλίων κατά την τριήμερη παραμονή τους στην Αθήνα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις οργανωτικές και λειτουργικές δομές της INTERAMERICAN, το διοικητικό δυναμικό της και να πληροφορηθούν το σχέδιο αειφόρου ανάπτυξης της εταιρείας, που εστιάζει στη δημιουργία και απόδοση αξίας στους πελάτες και στηρίζεται στην οικονομική ευρωστία και φερεγγυότητα, τους ανθρώπινους πόρους, την καινοτομία, την αξιοποίηση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας και την πολυκαναλική διανομή. Η INTERAMERICAN, με το πιο ευρύ φάσμα δικτύων – τρόπων προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων στην αγορά, θεωρείται στον χώρο των θυγατρικών της ACHMEA εταιρεία πρότυπο όσον αφορά στα δίκτυα συνεργατών και τις απευθείας πωλήσεις.

Η ACHMEA έχει συνεταιριστική βάση με ιστορία 200 ετών και αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ολλανδία, κατέχοντας τα πρωτεία σε μερίδιο αγοράς στις Γενικές Ασφάλειες (19%) και στις ασφαλίσεις Υγείας (33%). Είναι η πρώτη συνεταιριστική ασφαλιστική εταιρεία στην Ευρώπη, πρώτη επίσης στον ασφαλιστικό κλάδο Υγείας και ο πέμπτος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος πανευρωπαϊκά. Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της ACHMEA κατά το 2012 έφθασαν τα 20,4 δισ. ευρώ και ο δείκτης φερεγγυότητάς της είναι 209%, ενώ πέτυχε καθαρά κέρδη πέρυσι 453 εκατ. ευρώ.

Την αποστολή των μελών του Executive και Supervisory Board της ACHMEA, κατά την παραμονή τους στην Αθήνα, δεξιώθηκε και ο Ολλανδός πρέσβης κ. Jan Versteeg.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ