ΔΕΠΑ – Πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

Η ΔΕΠΑ είναι η εταιρία που έφερε το φυσικό αέριο στη χώρα και τα σημαντικά οικονομικά οφέλη του, αλλάζοντας τις τελευταίες δεκαετίες τη ζωή μας, τη φιλικότητα του προς τοπεριβάλλον και ασφαλώς τις ευκολίες που προσφέρει στον κάθε χρήστη. Επιχειρήσεις, βιομηχανίες, νοικοκυριά, οδηγοί, ιδιώτες και επαγγελματίες βλέπουν τις δαπάνες τους να μειώνονται και την ποιότητα ζωής τους να ενισχύεται. Η εταιρία διέπεται από έναν ισχυρό κώδικα αξιών και μία ξεκάθαρη αίσθηση αποστολής, με τα επιχειρηματικά της σχέδια και το όραμά της να βασίζονται και να υλοποιούνται λαμβάνοντας πάντα υπόψη την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο – την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρία εστιάζει τις δράσεις και τις προσπάθειές της σε τρεις συγκεκριμένους τομείς, την κοινωνία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό:

Κοινωνία

Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με περιστάσεις και συνθήκες κρίσης, οι οποίες έχουν ισχυρές και πολύ- επίπεδες συνέπειες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Σε ένα περιβάλλον όπου η ευθύνη των ισχυρών επιχειρήσεων γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, η ΔΕΠΑ ανταποκρίνεται στο ρόλο που οφείλει να έχει κάθε σύγχρονη εταιρία που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, υλοποιώντας μία σειρά από δράσεις που έχουν πολλαπλούς στόχους. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρία στηρίζει ένα σύνολο φορέων και κοινωφελών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων Ρομ «Φάρος του Κόσμου», την ένωση «Μαζί για το Παιδί» και την ΜΚΟ PRAKSIS. Ενώ, όσον αφορά στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, η ΔΕΠΑ συμμετείχε στο Job Fair Athens 2013 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και στήριξε το TEDx University Of Piraeus και τον Πανευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικού Σχεδίου «European Business Plan of The Year Competition» (EBPYC).

Περιβάλλον

Για το Περιβάλλον και την αντιμετώπιση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής η ΔΕΠΑ έχει θέσει ως προτεραιότητα τη δραστηριοποίησή της με τρόπους που μειώνουν τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις και βέβαια την ενσωμάτωση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης στις διαδικασίες που ακολουθεί. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΕΠΑ αναγνωρίστηκε για τα περιβαλλοντικά οφέλη ενός σημαντικού, με μεγάλες προοπτικές τομέα της δραστηριότητάς της, αυτόν της αεριοκίνησης. Η κίνηση οχημάτων με φυσικό αέριο δεν είναι μόνο πολύ οικονομική, ασφαλής και τεχνολογικά προηγμένη αλλά συντελεί και σε καθαρότερο αέρα στις πόλεις, άμεσα και χωρίς την λήψη περιοριστικών μέτρων. Τα σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα της επένδυσης της κίνησης οχημάτων με φυσικό αέριο χάρισαν στην εταιρία το βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2013 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.

Πολιτισμός

Στον τομέα του Πολιτισμού – βασικό πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας – η ΔΕΠΑ ενισχύει την ανάδειξη πτυχών της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας και την επαφής παιδιών και ευπαθών ομάδων με τις τέχνες. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρία συνέβαλε ως κύριος χορηγός στην ίδρυση του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, μίας συναρπαστικής βόλτας στην ιστορία της Αθήνας και τη βιομηχανική της κληρονομιά. Επιπλέον, στήριξε το διαγωνισμό «Πάμε Σινεμά» και το κοινωφελές «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης».

Αναγνώριση


Η δέσμευση της ΔΕΠΑ, στις δυσμενείς κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, να συνεχίσει αίσθημα ευθύνης και πνεύμα αλληλεγγύης να εφαρμόζει πρακτικές και να υλοποιεί δράσεις που στόχο έχουν την αειφορία και τη θετική επίδραση προς όφελος όλων – της αγοράς, της κοινωνίας, των εργαζομένων, των συνεργατών, του περιβάλλοντος, της οικονομίας και της χώρας εν γένει – αναγνωρίζεται. Η εταιρία, το 2013, τιμήθηκε με διακρίσεις που αποτελούν ενθάρρυνση για τους ανθρώπους της. Στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης απέσπασε διπλή διάκριση για το πρόγραμμά της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – το Bronze Award, αλλά και ειδικό έπαινο Best Progress Bronze Award για τη σημαντική πρόοδο που σημείωσε μέσα σε ένα έτος, από το 2011 στο 2012. Ακόμα, έλαβε τιμητική διάκριση από την οργάνωση «Μαζί για το Παιδί» για την υποστήριξή της στους σκοπούς της. Η ΔΕΠΑ δεσμεύεται, με την ίδια αίσθηση ευθύνης, με συνέπεια και ενέργεια να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με υπεύθυνες προς την κοινωνία εταιρικές πρακτικές.

Πηγή: “HR Professional”.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ