154 χιλιάδες περιστατικά υποστήριξε η INTERAMERICAN Βοήθειας κατά το 1ο εξάμηνο

Στα 13,7 εκατ. ο κύκλος εργασιών, αυξημένος κατά 3%

Αύξηση κατά 5,1% έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος της περυσινής χρονιάς παρουσίασε φέτος κατά το πρώτο εξάμηνο η ζήτηση υπηρεσιών βοήθειας της INTERAMERICAN – οδικής και άμεσης ιατρικής. Η εταιρεία υποστήριξε συνολικά 153.951 περιστατικά έναντι 146.545 κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, ανταποκρινόμενη σε 137.292 περιπτώσεις με οδική βοήθεια και σε 16.659 κλήσεις για άμεση ιατρική βοήθεια. Η παραγωγή ασφαλίστρων εξαμήνου έφθασε τα 13,7 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 3% (13,3 εκατ. κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου πέρυσι). Η INTERAMERICAN, στο σύνολο των υπηρεσιών βοήθειας της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, παραμένει κυρίαρχος με μερίδιο 31,1% έχοντας αναπτύξει και συνέργειες παροχής υπηρεσιών με άλλες εταιρείες.

Ειδικότερα, στην οδική βοήθεια η εταιρεία παρέσχε υπηρεσίες επιτόπου εξυπηρέτησης οχημάτων σε 50.154 περιπτώσεις, ρυμούλκησης σε 41.571 και φροντίδας ατυχήματος με την υπηρεσία Autohelp σε 41.955 περιστατικά, ενώ μετέφερε στην έδρα τους 3.612 οχήματα, με μέσο χρόνο ανταπόκρισης τη μισή ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας στην πελατειακή βάση. Κίνηση εξυπηρέτησης περιστατικών παρουσιάζουν και οι συνεργασίες με τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και τη Γέφυρα Α.Ε.

Η INTERAMERICAN, στον ευαίσθητο τομέα της άμεσης ιατρικής βοήθειας ανταποκρίθηκε σε 2.582 κλήσεις για μεταφορά με ασθενοφόρο και σε 61 κλήσεις για επείγουσα αεροδιακομιδή. Στις από αέρος υγειονομικές μεταφορές παρατηρείται αύξηση της τάξεως του 20% σε σύγκριση με πέρυσι, που οφείλεται κυρίως στις σημαντικές συμφωνίες υποστήριξης που η εταιρεία έχει συνάψει με δήμους της νησιωτικής Ελλάδος, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα περιστατικά με απτό όφελος για τους κατοίκους των νησιών. Μάλιστα, υφίστανται και νέες συμφωνίες με την τοπική αυτοδιοίκηση που πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα, όπως δηλώνει ο Γ. Μαυρέλης, γενικός διευθυντής εργασιών, υπογραμμίζοντας και την ουσιαστική συνεργασία με την HELLENIC SEAWAYS, στη βάση της οποίας υποστηρίζονται και φέτος χιλιάδες ταξιδιώτες της ακτοπλοϊκής εταιρείας.

Ο γενικός διευθυντής της INTERAMERICAN Βοήθειας Γ. Βαλαής επισημαίνει ότι από τον περασμένο Μάρτιο η εταιρεία έχει προχωρήσει σε βελτιώσεις των προγραμμάτων οδικής βοήθειας που παρέχονται ανεξάρτητα από την ασφάλιση οχήματος και καλύπτουν οχήματα μ.β. μέχρι 3,5 τόνων, με ενιαία πανελλαδική κάλυψη και ασφάλιστρο, ενώ απλοποίηση και βελτιώσεις έχουν επέλθει και στους νέους όρους ασφάλισης για οδική και άμεση ιατρική βοήθεια, καθώς και για την ταξιδιωτική ασφάλιση.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ