Το «Σπάρταθλον» δρόμος αλληλεγγύης προς τους πυροπαθείς της Λακωνίας, από την INTERAMERICAN

Το «Σπάρταθλον», ο θεσμοθετημένος αγώνας δρόμου που συγκέντρωσε και φέτος δρομείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι βρέθηκαν στη χώρα μας για να τρέξουν στη διαδρομή Αθήνας-Σπάρτης, δεν προωθεί μόνο το μήνυμα της ευγενούς αθλητικής άμιλλας, αλλά και το πανανθρώπινο μήνυμα της αλληλεγγύης.


Στον φετινό αγώνα, που διεξήχθη με ιδιαίτερη επιτυχία στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2007, συμμετείχε ο Ολλανδός Jan-Albert Lantink με την ιδιαίτερη αποστολή του αγγελιοφόρου ενός μηνύματος αλληλεγγύης προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στον νομό Λακωνίας.


Ο κ. Lantink, στέλεχος του πανευρωπαϊκού ομίλου εταιρειών EUREKO στον οποίο ανήκει η ασφαλιστική εταιρεία INTERAMERICAN, διαβίβασε εκ μέρους της INTERAMERICAN και των μετόχων της τη συμπαράστασή τους στους πυροπαθείς, με την κατάθεση οικονομικής συνδρομής για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών τους.


Ο δρομέας παρέδωσε την επιταγή στον Νομάρχη Λακωνίας κ. Κων. Φούρκα, εκπρόσωπο της Επιτροπής Διαχείρισης του Λογαριασμού Αρωγής Πυροπλήκτων του νομού, ο οποίος εξήρε αυτή την πρωτοβουλία της INTERAMERICAN κυρίως για το μήνυμά της, που προσέδωσε συμβολικά μια επιπλέον διάσταση ανθρωπιάς σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός.


Επισημαίνεται ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί μέρος μια σειράς σχετικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η INTERAMERICAN με την οικονομική υποστήριξη του EUREKO ACHMEA FOUNDATION, το οποίο διαχειρίζεται για κοινωφελείς σκοπούς το 0,5% των ετησίων κερδών του ομίλου EUREKO. Αυτές οι πρωτοβουλίες της INTERAMERICAN υπέρ των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια εντάσσονται στο πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης της ασφαλιστικής εταιρείας «Πράξεις Ζωής» και θα αναπτυχθούν μέσα στους επόμενους μήνες.


 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ