Είμαστε όλοι Πολίτες – το φθινόπωρο σε όλη την Ελλάδα

15 Σεπτεμβρίου: Εναρκτήρια εκδήλωση του έργου της 4Elements «Κέντρα προσβασιμότητας για παιδιά και νέους με αναπηρία», στο ξενοδοχείο Domotel XENIA στον Βόλο. 

21 Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer: H ομάδα του έργου «Γηράσκω εν δράσει» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης διοργανώνει στην Κεντρική πλατεία της πόλης των Ιωαννίνων, καμπάνια ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της νόσου, ενώ η Εταιρία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, με τη βοήθεια των Συμβουλευτικών Σταθμών των Δήμων Περιστερίου, Αγ. Βαρβάρας και Αθηναίων. 

25-27 Σεπτέμβρη:  H Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών στο πλαίσιο του έργου “ Artability” διοργανώνει τριήμερο καλλιτεχνικό βιωματικό σεμινάριο για άτομα με και χωρίς αναπηρία, Δημοτικό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Α.Τρίτσης». Περισσότερα: http://goo.gl/oA9YX8

27 Σεπτεμβρίου:  Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Πλάκα πραγματοποιεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο έκθεμα «Οι Έτσι και οι Αλλιώς», δίνοντας αφορμές στα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να καλλιεργήσουν το σεβασμό στη διαφορετικότητα.

28 Σεπτεμβρίου: Ο Δήμος Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Δίκτυο Απασχόλησης και Κοινωνικής Μέριμνας καλούν  σε ανοιχτή συζήτηση τους φορείς πολιτισμού και αθλητισμού, για την παρουσίαση της Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Πολιτιστικής Συμμετοχικής Δημοκρατίας ‘DemoCU’.  
 
Οκτώβριος 2015
1 η Οκτωβρίου: Στο πλαίσιο του έργου «Γηράσκω εν δράσει», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στο κοινό με στόχο την κινητοποίηση των ηλικιωμένων και την ένταξή τους στην κοινωνική δράση. 

Από τις 7 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιεί τρεις κύκλους μαθημάτων χορού, μουσικής και ζωγραφικής για παιδιά, νέους και ενήλικες με και χωρίς αναπηρία στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΠΑΝΔΑ Κάτω Πατησίων. Περισσότερα για το πρόγραμμα & την υποβολή αιτήσεων: http://goo.gl/qKPPhf

11 Οκτωβρίου: Η Κίνηση «Πρόταση» στο πλαίσιο του προγράμματος «Πλούτος» οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Η συνύπαρξη στη γειτονιά μας», στην Πάτρα. 

20 Οκτωβρίου: Η ΜΚΟ Civis Plus διοργανώνει την εκδήλωση λήξης του έργου «Πολύχρωμη Αγκαλιά» στο χώρο του Europe Direct, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. 
 
Επιπλέον…

Ξεκίνησε την 1 η Σεπτεμβρίου μια νέα επίκαιρη έκθεση 114 έργων ζωγραφικής, κόμικς και δημιουργίες παιδιών 3 – 14 ετών με θεματικές γύρω από τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης, επισκέψιμη καθημερινά στο ωράριο λειτουργίας του Μουσείου.  Περισσότερα: http://www.childrensartmuseum.gr/view_sub_subpage/13/monos-i-monadikos-diaforetikotita–ratsismos

O Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας συνεχίζει την εκπαίδευση γυναικών στην αυτοεξέταση-ψηλάφηση των μαστών και τις λήψεις υπερηχογραφημάτων σε όλο τον Νομό Αργολίδας και στον Δήμο Νεμέας.  

Ως το τέλος του Οκτωβρίου θα ολοκληρωθούν και τα τρία δωρεάν ηλεκτρονικά παιχνίδια για τυφλά παιδιά  αλλά και ενήλικες. Η τρίλιζα και το τέννις είναι ήδη έτοιμα! Μπορείτε να παίξετε πατώντας  εδώ (http://www.scify.gr/site/el/impact-areas/assistive-technologies/leap) και να πάρετε μέρος στην online κοινότητα https://www.facebook.com/leap.blind


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ