Προσανατολισμός, στόχοι και κυριότερες δράσεις του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι του Ιδρύματος,

Στην αυγή του νέου έτους, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τον προσανατολισμό, τους στόχους και τις κυριότερες δράσεις που το Ίδρυμα Μποδοσάκη ολοκλήρωσε το 2015 και επιδιώκει να προωθήσει το 2016.

1: Ενίσχυση της παιδείας και της επιστημονικής έρευνας

Το 2015 το Ίδρυμα διέθεσε συνολικά περίπου 530.000 ευρώ για το πρόγραμμα υποτροφιών του (μεταπτυχιακές και μεταδιδακτορικές σπουδές). Το 2016, συνεχίζουμε με ζήλο την προσήλωσή μας στην ενίσχυση της παιδείας και θα εξακολουθήσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με ομάδες ειδικών, με τα Πανεπιστήμια, με clusters καινοτομίας, με Επιμελητήρια, Τράπεζες και ξένες Πρεσβείες.

2. Ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών

Το Πρόγραμμα των EEA Grants “Είμαστε όλοι Πολίτες” ολοκληρώνεται, με την υλοποίηση 76 έργων σε όλη την Ελλάδα, από 65 φορείς υλοποίησης (ΜΚΟ) και περισσότερους από 40 εταίρους. Ωφελούνται περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι, που ανήκουν κυρίως σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

Παράλληλα, το Ίδρυμα Μποδοσάκη εξακολουθεί να καλύπτει τις ανάγκες μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που αντιμετωπίζουν επείγουσες και έκτακτες οικονομικές ανάγκες, διοχετεύοντας μεγάλο μέρος των δικών του πόρων προς την κατεύθυνση αυτή.

Η νέα πρωτοβουλία του Ιδρύματος, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, έχει τον τίτλο Social Dynamo. Το Social Dynamo θα προσφέρει ένα πλαίσιο φιλοξενίας (φυσικό και διαδικτυακό χώρο) σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών, pro-bono τεχνική υποστήριξη, ευκαιρίες μάθησης και δικτύωσης μεταξύ των φορέων της κοινωνίας των πολιτών, της ακαδημαϊκής κοινότητας καθώς και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Θα υπάρχει ευρύ πεδίο συνεργασίας με φορείς με παρεμφερείς ή συμπληρωματικούς στόχους, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Προκειμένου το Social Dynamo να ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες ως φορείς της κοινωνίας των πολιτών, σας καλούμε να απαντήσετε σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.surveymonkey.com/r/VGC68YH

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας το συντομότερο δυνατό.

3. Ενίσχυση της χρηματοδοτικής μας δυνατότητας
 
 Αξιοποιώντας την εμπειρία μας στη διαχείριση προγραμμάτων και δωρεών, δημιουργήσαμε μια νέα δομή εντός του Ιδρύματος, ώστε να πετύχουμε την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή μας σε επείγουσες κοινωνικές ανάγκες, καθώς και την παρέμβασή μας με δράσεις που απαιτούν συστηματική αντιμετώπιση.

Το όνομα της νέας αυτής δομής είναι The Giving Centre. Το Giving Centre είναι το ιδανικό σημείο συνάντησης για ανθρώπους, εταιρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να προσφέρουν στην Ελλάδα. Η αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε όσους επιθυμούν να προσφέρουν στην Ελλάδα, θέτοντας την τεχνογνωσία του Ιδρύματος Μποδοσάκη στη διάθεσή τους ώστε μαζί να κάνουμε την Ελλάδα καλύτερη.

Με εκτίμηση,
Δ. Σ. Βλαστός
Πρόεδρος Δ.Σ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ