Το Giving for Greece στο Λονδίνο

Στις 16 Μαρτίου παρουσιάζουμε τη νέα πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη ‘Giving for Greece’  στο Λονδίνο μαζί με το πρώτο θεματικό πρόγραμμα, το πρόγραμμα υποστήριξης ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα.

Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες είναι παιδιά που έχουν χάσει τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ή έχουν φύγει μόνα τους από τις εστίες τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη. Φθάνουν στην Ελλάδα μόνα τους και επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Κεντρική Ευρώπη, απειλούμενα σε όλα τα στάδια του ταξιδιού αυτού από διακινητές και άλλα παράνομα κυκλώματα.

Στοιχεία και αριθμοί:

Το 2015, οι ελληνικές αρχές κατέγραψαν 2.500 ασυνόδευτα παιδιά, που εγγράφηκαν ως ανήλικα και μεταφέρθηκαν σε ξενώνες φιλοξενίας ανά την Ελλάδα.

Από τον Ιούνιο του 2015, περισσότερα από 18.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν καταγραφεί να περνούν τα σύνορα με τη FYROM.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2016, 748 παιδιά εγγράφηκαν ως ανήλικα από τις ελληνικές αρχές. Πρόκεται για αριθμό 3,5 φορές μεγαλύτερο συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2015.

Περισσότερα από 70 παιδιά που έχουν εγγραφεί ως ασυνόδευτοι ανήλικοι βρίσκονται σήμερα υπό συνθήκες κράτησης, περιμένοντας να τοποθετηθούν σε κάποιον ξενώνα φιλοξενίας στην Ελλάδα. Αυτός ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά όσο αυξάνεται η ροή μεταναστών και προσφύγων ενώ τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας παραμένουν κλειστά.

Η παροχή πρόνοιας, προστασίας και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών αυτών είναι βασικές ανθρώπινες ανάγκες.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να υποστηρίξετε το πρόγραμμα, κάντε κλικ εδώ.

Ακόμα και μια μικρή δωρεά μπορεί να κάνει τη διαφορά για αυτά τα παιδιά!

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ