Η Interamerican χορηγός σημαντικών εκδηλώσεων για την αειφορία

Η Interamerican, στο πλαίσιο της δέσμευσής της, ως μέλος του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ (UNEP/Finance Initiative), για τη διάδοση της ιδέας και των πρακτικών της αειφόρου ανάπτυξης, ήταν η αποκλειστική χορηγός δύο σημαντικών εκδηλώσεων με αυτό το θέμα, που οργανώθηκαν από τη διεθνή πρωτοβουλία των χρηματοασφαλιστικών οργανισμών στο Βουκουρέστι και στη Σόφια, στις 9 και 11 Οκτωβρίου αντίστοιχα.


Τους συνέδρους απασχόλησε το ερώτημα αν η προσέγγιση στο ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο για την αειφορία αποτελεί δυνητικά κίνδυνο ή ευκαιρία για τους χρηματοασφαλιστικούς οργανισμούς. Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες παρουσίασαν εισηγήσεις, που αφορούσαν σε θεσμικά, περιβαλλοντικά, τραπεζικά και ασφαλιστικά ζητήματα, που συνδέονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.


Τους λόγους του ανοίγματος αυτής της διεθνούς πρωτοβουλίας στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία ανέπτυξε ο επικεφαλής του UNEP/Finance Initiative κ. Paul Clements-Hunt, ενώ από την Ελλάδα εισηγητές θέσεων και πρακτικών επί του θέματος της αειφόρου ανάπτυξης εκ μέρους των χρηματοασφαλιστικών οργανισμών ήταν ο κ. Φ. Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος και σύμβουλος του UNEP/Finance Initiative για την Interamerican Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ο κ. Κ. Τσολακίδης, στέλεχος της Interamerican Γενικών Ασφαλειών και ο κ. Β. Ζάβρας, σύμβουλος περιβάλλοντος της Τράπεζας Πειραιώς.


Στο πλαίσιο του ΟΗΕ
Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται αφενός ότι το UNEP/Finance Initiative αποτελεί τη μοναδική σύμπραξη ιδιωτικών και θεσμικών φορέων στο πλαίσιο του ΟΗΕ και αφετέρου ότι η Interamerican, που συνέβαλε καθοριστικά με τη χορηγία της στη διοργάνωση των δύο συναντήσεων, είναι η μόνη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία μέλος του UNEP/Finance.


Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ