Risk.Eye: To εργαλείο διαχείρισης πιστωτικού ρίσκου από την ICAP Group

Η ICAP Group, ως Credit Rating Agency (CRA), επενδύει σε λύσεις που αφορούν στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου και στην πρόβλεψη της ταμειακής ρευστότητας, προκλήσεις ιδιαίτερα σημαντικές για τις επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά σήμερα.

Η νέα εφαρμογή Risk.Eye, της ICAP Group, αποτελεί την επόμενη μέρα των λύσεων διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου μιας επιχείρησης, βοηθώντας τον επιχειρηματία να λάβει τις ορθές αποφάσεις με κύριο γνώμονα τη βιωσιμότητα αλλά και την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Η λύση Risk.Eye συνδυάζει πηγές πληροφόρησης,  ώστε η επιχείρηση να έχει την ολοκληρωμένη εικόνα, 360°, του κάθε πελάτη χωριστά. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία γνωρίζει τον πιστωτικό κίνδυνο και την συναλλακτική συμπεριφορά του κάθε πελάτη της διαχρονικά και παρακολουθεί, σε συνεχή βάση, τις επιδόσεις του σε πραγματικό χρόνο (real time),  λαμβάνοντας ειδοποιήσεις (Αlerts) για αναγκαία μεταβολή των πιστωτικών παραμέτρων. Τα οφέλη πολλαπλά, όπως η εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου σε αναζήτηση και ανάλυση οικονομικών στοιχείων υφισταμένων και δυνητικών πελατών (από διάφορες πηγές της αγοράς), η δημιουργία μιας συνολικής εικόνας φερεγγυότητας του πελάτη, η εκτίμηση του πιθανού “bad debt ενός πελάτη αλλά και του συνόλου του πελατολογίου της επιχείρησης. Τόσο η εύχρηστη διαμόρφωση και ενημέρωση της πιστωτικής πολιτικής ανά πελάτη όσο και η εκτίμηση ροών πληρωμών, αποτελούν δυνατά κίνητρα για να επιλέξει μια επιχείρηση το Risk.Eye  Ένα εργαλείο που διαχειρίζεται τον κίνδυνο προδραστικά, αποτελεσματικά και αξιόπιστα. 

Ο Σέρκο Κουγιουμτζιάν, Εκτελεστικός Διευθυντής Sales & Marketing δήλωσε: «Μετά από 52 χρόνια παρουσίας και δραστηριοποίησής της στην ελληνική αγορά, η ICAP GROUP κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των υπηρεσιών Επιχειρηματικής Πληροφόρησης. Το Risk.Eye αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση που έρχεται να καλύψει τις καθημερινές και ολοένα αυξανόμενες ανάγκες διαχείρισης και αξιολόγησης του πιστωτικού κινδύνου μιας σύγχρονης επιχείρησης. Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία, η πολύχρονη εμπειρία και οι σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες που έχουμε συνάψει, μας επιτρέπουν να αναλαμβάνουμε διαρκώς πρωτοβουλίες με σκοπό τη δημιουργία καινοτόμων για την χώρα μας εργαλείων, που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων. Είμαι βέβαιος πως η αγορά θα αγκαλιάσει το Risk.Eye       

Ο Απόστολος Τσούμπρης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Management Consulting δήλωσε: “Ο ρόλος του CFO έχει αλλάξει, και μαζί με την ομάδα του διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και στην επιτυχία της επιχείρησης. Μακριά από τον παραδοσιακό τρόπο διαχείρισης μόνο αριθμών, η οικονομική διεύθυνση απαιτεί πρόσβαση σε ορθή πληροφορία, κάθε στιγμή και από παντού. Για αυτόν τον λόγο σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το Risk.Eye για τη σύγχρονη οικονομική διεύθυνση. Ποιοτική αξιολόγηση, οικονομική αξιολόγηση και συναλλακτική συμπεριφορά σε μία εικόνα ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις γρηγορότερα, και να αφιερώνει  ο CFO περισσότερο χρόνο στη διαμόρφωση της επιχειρησιακής στρατηγικής». 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ