Interamerican: Χορωδιακή αναβάπτιση στα τραγούδια του Μίκη

Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα “Χ. Λαμπράκης” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 300 χορωδοί από 10 χορωδίες όλης της χώρας, η θαυμάσια συμφωνική μαντολινάτα, 4 έξοχοι λυρικοί και 2 ερμηνευτές χάρισαν μοναδικές στιγμές μουσικής τέρψης σε ένα ακροατήριο, που τους χειροκρότησε παρατεταμένα και συμμετείχε με ενθουσιασμό. Ήταν όλοι εκεί! Πρόσωπα γνωστά από τη δημόσια ζωή και τις τέχνες, άνθρωποι συνδεδεμένοι με τον σπουδαίο δημιουργό και κυρίως, το πλήθος των ανωνύμων που αναζητούν κάθε ευκαιρία αναβάπτισης στα τραγούδια και τη μουσική του, στο τέλειο ζευγάρωμά της με τους μεγάλους ποιητές. 

Και ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν, σίγουρα, παρών νοητικά και ψυχικά – η αύρα του ήταν διάχυτη και αντανακλούσε στη βαθειά συγκίνηση όλων. Εύστοχα, ο εξαίρετος μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, που διηύθυνε με πληθωρικό συναίσθημα αυτό το υπέροχο μουσικό σύνολο -καθώς και το ακροατήριο!- παρατήρησε πως η συναυλία αυτή είναι ιστορικής σημασίας. Μια συναυλία που, παρά τον θεματικό τίτλο της “Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη”, ανέδειξε την πραγματική, διαχρονική αξία του “Μίκη για όλη την Ελλάδα”.

Ήταν ιδιαίτερη η τιμή και για την INTERAMERICAN που, για μια ακόμη φορά, υποστήριξε ως χορηγός αυτή τη μοναδική συναυλία, για να μη χαθεί η σπουδαία και πολύτιμη παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη στον τόπο μας και για τις νεώτερες γενιές, να μην κοπεί το μήνυμα της συνέχειας ενός πολιτισμού που μπορεί να είναι η κολυμβήθρα της Ελλάδος. Η εταιρεία υποστηρίζει τακτικά συναυλίες και ενέργειες για την ανάδειξη του έργου του Μίκη, από το 2007 έως σήμερα.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ