292.557 περιστατικά υποστήριξε η INTERAMERICAN με υπηρεσίες βοήθειας

Η ζήτηση υπηρεσιών βοήθειας από τον ασφαλιστικό κλάδο παραμένει υψηλή, σε μια αγορά στην οποία η παραγωγή ασφαλίστρων βοήθειας συγκεντρώνεται σε ελάχιστες εταιρείες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της INTERAMERICAN, ηγέτιδος εταιρείας στην ασφάλιση βοήθειας, οι μεγαλύτερες ανάγκες αφορούν στην οδική βοήθεια. Η εταιρεία κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους ανταποκρίθηκε σε 272.158 περιστατικά αντιμετώπισης βλάβης η τροχαίου ατυχήματος, με σχετική μείωση (4%) έναντι του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2016, που οφείλεται κυρίως στα λιγότερα χιλιόμετρα των οχημάτων. Ωστόσο, στην άμεση ιατρική βοήθεια η εταιρεία κατέγραψε αύξηση υπηρεσιών κατά 1,7%, ανταποκρινόμενη σε 20.399 περιστατικά. Συνολικά, η INTERAMERICAN διαχειρίστηκε κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 292.557 περιστατικά.

Αναλυτικά, με οδική βοήθεια η εταιρεία εξυπηρέτησε: με ρυμούλκηση 101.747 οχήματα, με επιτόπου υπηρεσίες αποκατάστασης 79.831, με υπηρεσίες autohelp – διαχείρισης ατυχήματος 80.340 και με μεταφορά οχήματος στην έδρα του 10.240. Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN διεύρυνε πρόσφατα τη συνεργασία της με τη Νέα Οδό και για την ολοκληρωμένη Ιονία Οδό, παρέχοντας έτσι υπηρεσίες υποστήριξης, πλέον, σε πέντε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας. Η εταιρεία, με 220 ιδιόκτητα οχήματα και 90 συνεργαζόμενα σε όλη την Ελλάδα, συνεργάζεται με 4 ασφαλιστικές εταιρείες της αγοράς παρέχοντας τις υποδομές της για τους πελάτες τους, ενώ διαθέτει, συνολικά, πάνω από 1,1 εκατ. ασφαλισμένα οχήματα.

Στην άμεση ιατρική βοήθεια η INTERAMERICAN πραγματοποίησε 4.336 διακομιδές με ασθενοφόρο και 101 από αέρος με υγειονομικό αεροπλάνο ή ελικόπτερο. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε με υπηρεσίες συμβουλευτικής για την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας σε 15.869 τηλεφωνικές κλήσεις. Ακόμη, διαχειρίστηκε 93 περιστατικά στο εξωτερικό. Η INTERAMERICAN για την άμεση ιατρική βοήθεια διαθέτει στόλο ασθενοφόρων οχημάτων και συνεργασίες για τις διακομιδές από αέρος, ενώ το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει περισσότερους από 440.000 πελάτες. Οι υπηρεσίες βοήθειας της εταιρείας παρέχονται είτε με ξεχωριστά ασφαλιστήρια συμβόλαια είτε ως προστιθέμενη αξία καλύψεων με τα προγράμματα ασφάλισης οχήματος και υγείας, δημιουργώντας ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την INTERAMERICAN.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ