‘Ιδρυμα Μποδοσάκη: Πραγματοποιήθηκε το 4th CSR Connecting Day

Το CSR Connecting Days αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η οποία έχει στόχο να φέρει κοντά στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με οργανώσεις και άτυπες ομάδες πολιτών, διευλύνοντας την ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων για έργα και δράσεις με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο, που αναζητούν χρηματοδότηση για να υλοποιηθούν.

Από το 2015, όταν διοργανώθηκε το πρώτο CSR Connecting Day, έχουν παρουσιαστεί σε εκπροσώπους εταιριών από όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας 60 καινοτόμες ιδέες και δράσεις με δυνατότητα να μεγαλώσουν και να αποκτήσουν ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο.

4th CSR Connecting Day : 5 Ιουλίου 2018

H εκδήλωση 4th CSR Connecting Day διοργανώθηκε εφέτος σε συνεργασία με την Global Sustain, έναν οργανισμό με αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα βιωσιμότητας, που εργάζεται συστηματικά για να στηρίξει τόσο τις δράσεις υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης των εταιρειών όσο και το πολύτιμο έργο που προσφέρουν οι ΜΚΟ στη χώρα μας.

Τρεις ήταν οι καινοτομίες της εκδήλωσης:
  • η παρουσίαση αποτελεσμάτων ερευνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που αναδεικνύουν την σημασία και τη μέγιστη προστιθέμενη αξία των συμπράξεων μεταξύ ΜΚΟ και εταιριών,
  • η διαμόρφωση του περιεχομένου της εκδήλωσης βάσει των αποτελεσμάτων έρευνας που πραγματοποίησε η Global Sustain μεταξύ εταιριών – μελών της, και
  • η δυνατότητα οι συμμετέχοντες εκ μέρους των εταιριών να γνωρίσουν από κοντά την ΜΚΟ της επιλογής τους, μέσω της διαδιασίας του speed dating.

Keynote speaker της εκδήλωσης ήταν ο κος Manny Amadi, ‘a responsible business guru’  σύμφωνα με την Guardian, CEO, C&E Advisory UK. Ο κος Amadi μίλησε για τη σημασία των συμπράξεων στην εταιρική κοινωνική ευθύνη και παρουσίασε στοιχεία από την έρευνα «C&E Corporate-NGO Partnership Barometer 2017«, σύμφωνα με την οποία, το  91% των εταιριών & ΜΚΟ πιστεύουν πως οι συμπράξεις θα αποτελέσουν εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο στο μέλλον.

Διαβάστε εδώ τη σχετική συνέντευξη του κ. Amadi στο Marketing Week.

Η εκδήλωση 4th CSR Connecting Day έλαβε θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες. Συγκεκριμένα:
  • Ως προς τη θεματολογία της εκδήλωσης, ο Μ.Ο. αξιολόγησης ήταν 4.68 (με υψηλότερη δυνατή βαθμολογία το 5)
  • Ως προς τη χρησιμότητα της εκδήλωσης, ο Μ.Ο. αξιολόγησης ήταν 4.69 (με υψηλότερη δυνατή βαθμολογία το 5)
  • Ως προς την πληροφόρηση και την ανταπόκριση εκ μέρους των διοργανωτών, ο Μ.Ο. αξιολόγησης ήταν 4.72 (με υψηλότερη δυνατή βαθμολογία το 5).
Το ζητούμενο και των δυο ομάδων που συμμετείχαν στην εκδήλωση φαίνεται πως είναι η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για δικτύωση, κάτι για το οποίο το Ίδρυμα Μποδοσάκη θα εξακολουθήσει να εργάζεται συστηματικά στο μέλλον.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά το Athens Digital Lab, Σεράφειο Δ. Αθηναίων, για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και την Boussias Communications, χορηγό επικοινωνίας της εκδήλωσης.

Έχετε σχόλια ή ερωτήσεις; Θα χαρούμε να σας ακούσουμε. Στείλτε μας ένα μήνυμα στο e-mail mfola@bodossaki.gr  με θέμα: CSR Connecting Days.

4th CSR Connecting Day Bodossaki

https://www.youtube.com/watch?v==LHeGXpstT4E&feature=youtu.be

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ