Η PressiousArvanitidis στηρίζει το πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Απόλυτα επιτυχημένο και το εφετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Ο απολογισμός του πανελλήνιου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, 2-3 Ιουνίου), όπως παρουσιάστηκε από την ΕΦΟΕπΑ

Ο χώρος των αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης με αναπηρίες δικαιούται από σήμερα να πιστεύει ότι έκανε βήματα μπροστά και στη φετινή αγωνιστική περίοδο. Το επιβεβαίωσε στο φινάλε της σεζόν, αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικών και ομαδικών αγωνισμάτων 2018. Η ετήσια διοργάνωση κατ’ αρχάς, επανήλθε μετά από πέντε χρόνια στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις της αναβάθμισαν αυτομάτως τους αγώνες. Ο αριθμός συμμετοχών ήταν και πάλι σε υψηλά επίπεδα, καθώς πήραν μέρος 73 άνδρες και γυναίκες από διάφορες πόλεις της χώρας. Το πρωτάθλημα τίμησαν, μεταξύ άλλων, με την παρουσία τους πρωταθλητές από την επιτραπέζια αντισφαίριση και άλλα αθλήματα. 

Στις εξέδρες συγκεντρώθηκαν πολλοί φίλοι των αθλητών και του σπορ, στο οργανωτικό κομμάτι όλα κύλησαν άψογα, ενώ για πρώτη φορά στα χρονικά μεταδόθηκαν ζωντανά στο ίντερνετ με περιγραφή δύο τελικοί του απλού. Η ιστοσελίδα Sportshero μετέδωσε τους τελικούς των ανδρών στις κλάσεις 6 (το βίντεο του αγώνα στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=XVm7Ry_avqs) και 10 (στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=5LE9M3lS8mA), έκανε ρεπορτάζ με δηλώσεις των φιναλίστ και κάλυψε και τις απονομές των επάθλων. Τους αγώνες διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων Με Αναπηρίες με την υποστήριξη της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Οι 73 συμμετοχές προήλθαν από 14 σωματεία όλης της χώρας. Αγωνίστηκαν αθλητές από τη Χίο, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια, την Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Καλαμάτα και φυσικά την Αθήνα. Θυμίζουμε ότι οι κλάσεις από 1 έως 5 είναι για τα άτομα σε αμαξίδιο κι εκείνες από την 6 μέχρι την 10 για τους όρθιους. Η κατηγορία 11 αφορά στα άτομα με νοητική υστέρηση. Χρησιμοποιήθηκαν 8 τραπέζια το Σάββατο και 5 την Κυριακή.

Το πρόγραμμα έκλεισε με τις απονομές και σε εορταστικό τόνο. Την προσπάθεια των παιδιών επιβράβευσαν ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση της Ε.Α.ΟΜ.-Α.ΜΕ.Α. οι δευτεραθλητές Ευρώπης του 2013 στην επιτραπέζια αντισφαίριση Καλλίνικος Κρεάνγκα και Κώστας Παπαγεωργίου. Στο Σ.Ε.Φ. βρέθηκαν επίσης για τις απονομές ο πρώην μαραθωνοδρόμος και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην κλασική διαδρομή Νίκος Πολλιάς, ο παλιός «χρυσός» Ολυμπιονίκης με τη Γιουγκοσλαβία στο πόλο και πρώην προπονητής της εθνικής Ελλάδας Ντράγκαν Άντριτς και ο πρόεδρος του Βυζαντινού Αθλητικού Κέντρου Θωμάς Αρβατινίδης.

Η ομοσπονδία των αθλητών με αναπηρίες απένειμε τιμητικές πλακέτες για τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α. και γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλη Κολυμπάδη, όπως και για τον προπονητή της εθνικής ομάδας ανδρών Κώστα Βατσακλή για τη βοήθειά τους στον χώρο των Α.Με.Α.. Τις παρέλαβε η επιδιαιτητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος και διοικητική υπάλληλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μαρία Μιτακίδου επειδή οι βραβευθέντες ήταν απόντες.

Επίσης, σε μία κίνηση-έκπληξη βράβευσε τον ομοσπονδιακό προπονητή Α.Με.Α. Πολυχρόνη Πολίτση για την πολυετή προσφορά του στην επιτραπέζια αντισφαίριση και γενικά στο παραολυμπιακό κίνημα. Αφορμή φυσικά το γεγονός ότι ο πρώην διεθνής έχει πει από καιρό ότι αποχωρεί από τη θέση του αυτό το καλοκαίρι. Τους αγώνες κάλυψε με πλάνα και ρεπορτάζ και συνεργείο από τα κανάλια NOVAsports.

Στο πρώτο μέρος της η διοργάνωση είχε το αγώνισμα του ομαδικού. Σήμερα έγιναν οι τελικοί των ατομικών. Στους «τηλεοπτικούς» τελικούς ο 17χρονος Μάριος Χατζηκυριάκος κατέκτησε πρώτη φορά τον τίτλο στην κλάση 6. Ο επίσης νεαρός Αλέξανδρος Διακουμάκος έδωσε συνέχεια στην περσινή επιτυχία του στην κλάση 10. Ο Χατζηκυριάκος έκαμψε με 3-2 σετ τον οκτάκις πρωταθλητή Ελλάδας Γιώργο Μουχθή. Ο Διακουμάκος κατέβαλλε, όπως πέρσι, τον 7 φορές κάτοχο του τίτλου Λάζαρο Τέλογλου με 3-0.

Νοκ άουτ ατομικά ματς έγιναν στις περισσότερες από τις κατηγορίες. Στις κλάσεις 7-8 ο Γιάννης Δημητρακόπουλος νίκησε στον τελικό τον Κωνσταντίνο Κάππα με 3-0 σετ, στην κλάση 3ο Παναγιώτης Ζαφείρης βγήκε νικητής με 3-2 σε μεγάλο ντέρμπι με τον Θανάση Γκίγκα, ενώ στην κλάση 11 ο Γιάννης Βαροζάκης έκαμψε τον Λευτέρη Βενετσανάκη με 3-1. Ακόμα, στην κλάση 11 των γυναικών η Βαλασία Κυργιοβανάκη ξεπέρασε τη Δέσποινα Μωραΐτη με 3-0 σετ.

Ξεχωριστή νότα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα χάρισε ένα κοριτσάκι 11,5 χρονών παίζοντας μουσική! Η αθλήτρια του Π.Α.Σ.Κ.Α. από την Καλαμάτα Ευανθία Μπουρνιά έκανε την πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση και πριν από τις απονομές έπαιξε σαντούρι, τραγούδησε και εισέπραξε θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Να σημειωθεί τέλος, ότι το Sportsheroετοίμασε το Σάββατο κι ένα βίντεο 9 λεπτών για να παρουσιάσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κι εκεί μίλησαν ο ομοσπονδιακός προπονητής των αθλητών με αναπηρίες Πολυχρόνης Πολίτσης και ο επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Α.ΟΜ.-Α.ΜΕ.Α. Μιχάλης Κατσικαδέλης (το θέμα στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=gsrK5QLjevM&t=216s).

Δείτε εδώ τη βράβευση των κορυφαίων αθλητών με αναπηρία.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

Στο ομαδικό των ανδρών:

Κλάση 1-5:

1. Αργώ (Χρήστος Φράγκος, Αθανάσιος Γκίκας)
2. Ήφαιστος Πάτρας (Παναγιώτης Αγγελούδης, Παναγιώτης Παπουτσόπουλος)
3. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Κυριάκος Μακρής, Ιωάννης Χρυσοβέργης, Παναγιώτης Ζαφείρης)

-. Τριπτόλεμος (Χρήστος Στάμου, Μανώλης Κουνενός)

Κλάση 6:

1. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Γιώργος Μουχθής, Μάριος Χατζηκυριάκος)
2. Α.Σ. ΑΜΕ.Α. Εν Σώματι Υγιεί (Θωμάς-Αριστοτέλης Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Κοντονής
3. Τυρταίος (Παναγιώτης Πολυπατέλης, Παναγιώτης Αρμπάρας)

Κλάσεις 8-10:

1. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Αλέξανδρος Διακουμάκος, Λάζαρος Τέλογλου, Παναγιώτης Ιωάννου)
2. Α.Σ. Α.ΜΕ.Α. Εν Σώματι Υγιεί Βέροιας (Κωνσταντίνος Κάππας, Θεολόγος Τσιάμης, Ευστράτιος Πετρόπουλος)
3. Α.Σ. Κότινος Αλεξανδρούπολης (Ραφαήλ-Γαβριήλ Μαλαδάκης, Παντελής Χαρακλιάς)

Κλάση 11:

1. Ζωοδόχος Πηγή (Ιωάννης Βαροζάκης, Γεώργιος Λυγεράκης, Ελευθέριος Βενετσανάκης )
2. Π.Α.Σ.Κ.Α. (Δημήτριος Αδαμαντίδης, Ιάσων Παγώνης)
3. Ν.Α.Σ. Α.ΜΕ.Α. Ίωνες Χίου (Γεώργιος Γεροντιδάκης, Παντελής Τουμάζος)

Στο ομαδικό των γυναικών:

Κλάση 11:

1. Ελπίδα Θεσσαλονίκης (Ραφαέλα Ζαχαρούδη, Δέσποινα Παπαντωνίου)
2. Αετοί Θεσσαλονίκης (Νεκταρία Βασιλειάδου, Δέσποινα Μωραΐτη)

Στο ατομικό των ανδρών:

Κλάση 2:

1. Χρήστος Στάμου (Τριπτόλεμος)
2. Νίκος Καπλάνης (Τυρταίος)
3. Γιάννης Χρυσοβέργης (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

Κλάση 3:

1. Παναγιώτης Ζαφείρης (Π.Α.Σ.Κ.Α.)
2. Αθανάσιος Γκίκας (Αργώ)
3. Χαρίλαος Μπακάλης (Αργώ)

-. Χρήστος Φράγκος (Αργώ)

Κλάση 4:

1. Παναγιώτης Αγγελούδης (Ήφαιστος Πάτρας)
2. Μανώλης Κουνενός (Τριπτόλεμος)
3. Γαβριήλ Γκαβριλίτσα (Τυρταίος)

Κλάση 5:

1. Παναγιώτης Παπουτσόπουλος (Ήφαιστος Πάτρας)
2. Γιώργος Μακρής (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

Κλάση 6:

1. Μάριος Χατζηκυριάκος (Π.Α.Σ.Κ.Α.)
2. Γιώργος Μουχθής (Π.Α.Σ.Κ.Α.)
3. Λευτέρης Μαυρής (Τριπτόλεμος)

-. Παναγιώτης Ιωάννου (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

Κλάσεις 7-8:

1. Γιάννης Δημητρακόπουλος (Αργώ)
2. Κωνσταντίνος Κάππας (Εν Σώματι Υγιεί)
3. Δημήτρης Κοκκινομάτης (Αετοί Θεσσαλονίκης)

-. Τσανάβα Μεράμπι (Τριπτόλεμος)

Κλάση 9:

1. Ραφαήλ-Γαβριήλ Μαλαδάκης (Κότινος)
2. Στέφανος Ζόννι (Εν Σώματι Υγιεί)

Κλάση 10:

1. Αλέξανδρος Διακουμάκος (Π.Α.Σ.Κ.Α.)
2. Λάζαρος Τέλογλου (Π.Α.Σ.Κ.Α.)
3. Παντελής Χαρακλιάς (Κότινος)

-. Στράτος Πετρόπουλος (Εν Σώματι Υγιεί)

Κλάση 11:

1. Ιωάννης Βαροζάκης (Ζωοδόχος Πηγή)
2. Ελευθέριος Βενετσανάκης (Ζωοδόχος Πηγή)
3. Παντελής Τουμάζος (Ίωνες Χίου)

-. Δημήτρης Αδαμαντίδης (Π.Α.Σ.Κ.Α.)

Στο ατομικό των γυναικών:

Κλάσεις 2-4:

1. Φωτεινή Μπούσιου (Π.Α.Σ.Κ.Α.)
2. Μαριλένα Μωράκη (Τριπτόλεμος)

Κλάση 6:

1. Ειρήνη Δρακωνάκη (Ηρόδικος)
2. Μελίνα Μεταξά (Ηρόδικος)
3. Φωτεινή Αντωνιάδου (Εν Σώματι Υγιεί)

Κλάση 11:

1. Βαλασία Κυργιοβανάκη (Ελπίδα Θεσσαλονίκης)
2. Δέσποινα Μωραΐτη (Αετοί Θεσσαλονίκης)
3. Νεκταρία Βασιλειάδου (Αετοί Θεσσαλονίκης)

-. Ζωή Μαντούδη (Ελπίδα Θεσσαλονίκης)

Πηγή: paralympic.gr

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ